UNIKÁTNÍ STROMY BYLY HLAVNÍM TÉMATEM BESEDY V ČERNOŠÍNĚ

20 února, 2020|Posted in: Obecné, Příroda

O více jak stoletých stromech, jedinečných velikánech či různě pokroucených stromech se dozvěděli posluchači v Černošíně v salónku Motorestu Vlčák. Na besedu s nimi totiž přijel  botanik Jaroslav Michálek, který pracuje v sokolovském muzeu. Připomněl návštěvníkům mnohé. „Naše země nabízí jedinečné stromy, začněme vzrostlým jilmem v Černošíně, velikou lípou na Vlčí hoře. Nelze opomenout ani jedinečné velké smrky u Kosího potoka, které možná časem úplně vymizí a budou raritou. A nedaleko máte i největší borovici v  republice, je v lomu u Tachova,“ říkal Michálek a také překvapil posluchače fotku stromu zvaného anakonda, šlo silně pokroucený kmen.
Závěrem lidem nabídl publikaci Památné stromy Plzeňského kraje. Byli jste skvělí posluchači, děkuji městu Černošínu za pozvání a věřím, že se zase někdy setkáme,“ řekl na konci besedy, kdy ještě odpovídal na další dotazy.
Mezi návštěvníky byla také Jiřina Melicherová. „Mně se tu moc líbilo, překvapilo mě, co zajímavých stromů tu v našem okolí roste, a jaké jsou to unikáty. Některé znám, protože jsem u nich i kdysi byla. Zvláště ty v okolí Záhoří,“ byla potěšena paní Melicherová.
.