OTEVŘENÉ ŠKOLY I PROMÍTÁNÍ FILMŮ

10 března, 2020|Posted in: Obecné

Mateřské i základní školy na Stříbrsku a Konstantinolázeňsku otevřou na tři týdny dveře široké veřejnosti, a to v rámci filmového festivalu vlaštov+ffky. Přes den budou budovy škol otevřené návštěvníkům, aby viděli výuku, po večerech se budou promítat filmy na různá témata spojená se školstvím, rodičovstvím, ale taky o hrozbách internetu pro děti nebo o autismu.

„Cílem festivalu je jednak propojit školy v regionu nějakou zajímavou akcí a také pozvat rodiče a širokou veřejnost do škol, aby nějakým novým zajímavým způsobem začala se školou spolupracovat,“ řekla Markéta Frouzová z pořádající Místní akční skupiny Český Západ.

Dopoledne bude možnost přijít se podívat do jednotlivých škol v době vyučování a seznámit se s tím, jak škola funguje. Odpoledne bude promítání na různých místech. Zároveň budou připraveny programy pro děti, aby se zabavily, když se jejich rodiče budou dívat na filmy zaměřené na vzdělávání a výchovu.

Více se dozvíte v rozhlasovém příspěvku ZDE:  https://plzen.rozhlas.cz/festival-vlastovffky-chce-prilakat-verejnost-do-skol-8159217

.