NOVÁ SILNICE NA OSTROV JE DOKONČENA!

15 května, 2020|Posted in: Obecné

Silničáři dokončili na začátku tohoto týdne stavbu přeložky silnice číslo 230 u Stříbra, která je přivaděčem k dálničnímu exitu Ostrov. Nová křižovatka na výpadovce z města a celý úsek silnice je od pondělního večera otevřen.

Dálniční přivaděč ze Stříbra k D5 vedl doposud nebezpečným stoupáním s několika serpentinami. Stavba za bezmála sto milionů korun tento úsek míjí a přináší více bezpečnosti. „Nová silnice zklidní a zlepší bezpečnost dopravy směrem na Ostrov, což je pro nás nejdůležitější,“ řekl Deníku místostarosta Stříbra Karel Lukeš. Ten navíc vítá, že součástí stavby nového úseku silnice je také výsadba nové zeleně v jejím okolí. „Na křižovatku na výpadovce z města v budoucnu ještě umístíme kameru, kterou bude možné sledovat aktuální situaci,“ doplnil.

Původní silnice, která ze Stříbra odbočovala do úseku plného zatáček na konci města, zůstane částečně zachována. „Je třeba zachovat vjezdy do polí a lesů, které na této části jsou. Ale další úsek této komunikace by se mohl zrekultivovat a zalesnit. Řádově se jedná o úsek dlouhý několik set metrů a rekultivace a zalesnění je jednou z variant využití,“ uvedl Lukeš.

Jiří Kohout

Foto: MÚ Stříbro

https://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/dalnicni-privadec-ze-stribra-je-dokoncen-nebezpecne-serpentiny-jsou-20200513.html?fbclid=IwAR34W848w48L_X1Pde3mstvVl-0JUiv9P2VXqiAjg_jmx9QsVLw4n8Rh358

.