KE HRAČKÁM VYSTAVILI I FOTOGRAFIE

25 června, 2020|Posted in: Domácí dílna, Obecné

Černošínské muzeum zahájilo výstavu fotografií od kladrubské autorky Moniky Šavlové.
Název výstavy je NÁHODY  a zahrnuje přes dvě desítky velkoformátových snímků , které vznikly  převážně náhodně a neplánovaně při různých toulkách přírodou či fotopokusech.  Autorka je členkou stříbrského fotoklubu, se kterým se pravidelně vydává i na různé fotografické výpravy . „Nejraději fotím makro, ale hodně ráda mám sport, nejvíce motokros a cyklokros, kde prostě se pojí jak můj zájem o tyto dva sporty, tak záliba ve fotografování. Fotky tohoto druhu zde ale tentokrát nejsou.,“  říká dvaapadesátiletá Monika Šavlová.
V černošínském muzeu vystavuje už podruhé. „Jednu výstavu už jsem tu měla. Letos opět svými fotkami přispěji i na společnou pouťovou výstavu amatérských tvůrců  v Kladrubech, ta bývá v prostorách  Sulanova statku. Do Černošína jsem přivezla všehochuť, jsou tam třeba záběry zmrzlých bublin, ptáci, motýli, ale i noční pohled na hrad Gutštejn. Ráda bych poděkovala vedení města Černošína za pozvání, dále pak pracovnici zdejšího muzea Martině Sihelské a především svému muži za podporu a trpělivost, kterou se mnou má,“ řekla  Šavlová.
Výstava probíhá současně s putovní výstavou historických hraček sběratelky Boženy Rambalové z Plzně a je otevřena od úterý do soboty, vždy od deseti do šestnácti hodin.
MarS
.