DESATERO KORONERO – S COVIDEM S ROZUMEM

7 října, 2020|Posted in: Obecné

No, trochu divné, že ti slavní chlapi to mají horší, než ženské.. si tak říkám, aby to nebyla generálka na Sexmisi?
 
(Tak to jen tak pro ulehčení, CO SLYŠÍM ZE ZPRÁV, páč už mi z toho taky hrabe – tím nechci zlehčovat situaci, covid je neřád a na lidech se dost podepíše)
 
Jako, normálně si myslím, že jsem normálně pozitivní člověk (chronicky nemocná a nad padesát let, takže v ohrožení), ale to – co teď musí lidé trávit z novin a televize – to těm slabším opravdu nepřidává, vždyť my – ty dědečky, babičky, chronicky nemocné atd. ubíjíme už jenom těmi zprávami!
Jak si to má přebrat starší nemocný člověk nebo někdo s nižším intelektem? Přijde vám to normální? Už i já z toho začínám mít depku! To je co říct, nemáte někdo telefon na Chocholouška?
Místo zákazu zpěvu bych vyhlásila DESATERO KORONERO:
1. Choďte na procházky ven bez roušky, i v zimě, ale teple se oblečte! (Po staletí býváme nachlazeni či nemocní, to tak prostě je! Změny počasí to tak nosí.)
2. Usmívejte se, zpívejte, myslete pozitivně! Natrhejte si pozdní květy či větvičky, uvařte dobrý čaj s citronem, ukliďte si skříně, pusťte hudbu – nikoliv zprávy! (úsměv-půl zdraví)
3. Jezte ovoce, zeleninu, vyhoďte chemické sajrajty, jak k jídlu, tak k čištění! (i octem a citronem vyčistíte pěkně domácnost)
4. Myjte si ruce, prostě myjte, mýdlem! (vždy platilo – čistota půl zdraví)
5. Nemusíte na hromadné akce, taková procházka ve dvou je akorát, pokecáte si a hodně uvidíte, více věcí a podzimních barev si všimnete! (podle mě vás může jít i více, ale nemusíte držet zvyk líbání na obě tváře!)
6. Nepanikařte, to je to nejhorší, co může být! Ono, co má být, stejně bude, je lepší se prostě řídit rozumem, ale ne tak, že vlítnete do pečovateláků a nemocnic a vše tam poprskáte. Promoření přijde samo a postupně. (Abyste chápali, kdysi se zavřelo hodně nemocnic a propustilo plno zdravotníků. Takže teď prostě není moc lůžkových kapacit, není třeba je zahltit, kdo má lehký průběh, prostě si vezměte dovolenou a 14 dní odpočívejte, holt ji nebudete mít na Vánoce, no.) A vůbec, kdo ví, BUDOU Vánoce? 🙂 (vtip)
7. No, ekonomika a kultura půjde někam. Ale ruku na srdce, vy jste to nikdo nečekal? Neděje se něco podobného každé století? Bud kvůli válkám, moru, neštovicím?
8. Budeme chudí?  Jo, budeme, ale jen co se týče peněz a jen někdo – ale dokud máte střechu nad hlavou a trochu jídla a někoho blízkého, jste pořád bohatí. Práce bude časem. Možná nás to všechny naučí pokoře a šetření. Kolikrát nechápu, za co vše lidé utrácí, proč mají tolik obleků, proč si berou úvěry na dovolenou, proč furt někam létají? U nás je tak krááááásně!
9. Nevěřte všemu, jsou věci, které prostě jsou HOAXY, tedy poplašnými zprávami. Kdo si není jist, ať si najde stránku HOAX.cz , tam dohledá, co je pravda a co ne, nebo – od kdy ta kravina běží a kde!
10. Babské rady ano, ale opět s rozumem. Takže, když babička řekne, jezte 8 hodin tažený slepičí vývar, tak se toho nebojte, to je rada nad zlato, tou se řídím často! Ale pokud vám kamarád řekne, „Hele chyť žábu, donuť ji, ať se ti vyčůrá na oblázek a ten pak nos denně v ústech tři hodiny, no, tak to je fakt na pováženou…:-)
Tak, třeba jste se teď zasmáli? A o tom to je…. 🙂
Hezký den, říjen, rok a další leta. VYDRŽTE! Za pár let bude zase jiná krize – TO JE ŽIVOT!  Bez těžkých chvil byste si totiž nevážili těch hezkých.
Ještě závěrem – možná ho chytíte a možná i já. Ale celý život je tak trochu riziko ne? Vaše životní výhra už tak proběhla, neb jste byli tou nejrychlejší spermií!  Víte, kolik miliónů kvůli vám utřelo?  🙂
.
A zde – trochu léčivého balzámu na duši:
.