ZLATÁ PRASATA, TA PO SOBĚ BORDEL NENECHAJÍ!

16 března, 2021|Posted in: Obecné

Čím více se toulám v našem katastru, tím více se stydím za to, jací lidé bydlí se mnou v mém městě Stříbře. Snad nikde v kraji nevídám tolik nepořádku, jako právě zde na Stříbrsku. Člověk by řekl, že máme „punc sběrného dvora“, protože, kam se podívám, tam prostě jsou lahve, pneumatiky, televize, obaly od jídla a čehokoliv a zatímco dříve mi hlavně nechutné přišly vložky a prezervativy, tak teď mi přijde , že roušky a respirátory je skoro trumfnou, minimálně počtem!

.

Do prkýnka, to jste všichni tak praštění, že si tu prostě sami ničíte poslední kousky přírody? Máme jí pořád méně a méně, za to více betonu a asfaltu. Zvěř, chudák, už ani neví, kde být v klidu, protože jim zabíráme více a více území. To nemluvím o tom, co úrazů zvěř kvůli našim odpadkům má! Zamotají se do různých cárů látek, provazů, drátů, uvíznou čumáky v plechovce, i  rouška jim může ublížit, o střepy se pořežou…

.

Nemohu pořád brát pytle a uklízet po vás! SMMS – tedy naše stříbrská četa má denně co dělat i v centru města, kde prostě kdejaké „hova.o“ (promiňte mi silné výrazy), musí pořád něco házet na zem či do záhonů. Kuřáci, samozřejmě, to samé!!! Vaigly na zem nepatří, ale ani žvýkačky!  Je problém, když jdu do lesa či kamkoliv, a najím se tam, vzít ten obal sebou domů?  A neříkejte mi, že se pod stromem díváte na televizi, v lednici máte párky a ležíte na matraci a pak to tam mimochodem –  ZAPOMENETE!

.

Kdo platí každý rok popelnice, může vše ZADARMO  odvézt do sběrného dvora! (To, že je ted kvůli nemoci pár dní zavřený, vaše počínání neomlouvá!)  Přála bych každému z vás, kdo něco hodí na zem, nejen tisícové pokuty, ale normálně natvrdo zavřít a konat prospěšné práce veřejnosti! Uklízet, čistit kanály, umývat chodníky od psích hoven atd! A ještě vám do obýváku přivézt vůz ze skládky s hnojem!

.

Zkuste si uvědomit, že zaneřáděná planeta tu zůstává vašim dětem, vnoučatům atd…  to jim fakt chcete nechat místo krásné přírody smetiště?

Víte, že se ani nedivím, že příroda proti nám pořád něco má?

FUJ!

(Mě štvete!)  Neplatí pro tu menšinu, co se tak nechová. 🙂

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.