BĚH HISTORICKÝM STŘÍBREM

22 června, 2021|Posted in: Obecné

Letošní Běh historickým Stříbrem se konal v neděli 20. června, kdy panovaly doslova tropické teploty.

Na start se přesto postavila téměř padesátka závodníků, z toho bylo 11 žen. Trasa byla oproti předešlým ročníkům pozměněna z důvodu uzavřeného městského parku.

„Letošní Běh historickým Stříbrem byl pro mě, jako závodníka, opět trošku jiný, než ty předchozí. V loňském roce jsme si vyzkoušeli novou trasu s náročným, dvojnásobným výběhem městským parkem. Letos byl bohužel městský park kvůli rekonstrukci uzavřen, tak jsme běželi přes starý most a Plzeňskou na náměstí. Ani tato trasa však nebyla, alespoň podle dosažených časů, o nic lehčí. Převýšení od Červené lávky na náměstí stejně musíte překonat, a to dokonce dvakrát. Zážitek z běhu ještě umocnilo obrovské vedro, které letos, ostatně tak jak jsme už z BHS zvyklí, opět udeřilo. Já osobně mám vysoké teploty rád, tak jsem si to v uvozovkách docela užíval. Soupeřem na trati mi byl kamarád Honza Pospíšil z Pytlova, se kterým jsme se celý závod přetahovali ve vedení. Honza však, díky tomu že je dobrý cyklista, měl mírnou převahu v kopcích, a v posledním stoupání do cíle na náměstí jí využil a dokázal mi o pár metrů „cuknout“ a náskok si udržet až do cíle. Závod jsem si i v tomto vedru, nebo možná spíš díky tomuto vedru moc užil a s kamarády běžci jsme mohli ještě celé odpoledne probírat své zážitky při oslavě narozenin členů našeho Sdružení vytrvalců Stříbro v blízké restauraci Q,“ shrnul letošní ročník běžec Jiří Trávníček.

Jana Miltová

.

Výsledky najdete ZDE:  https://svstribro.webnode.cz/_files/200022882-a56dfa56e2/B%C4%9Bh%20historick%C3%BDm%20St%C5%99%C3%ADbrem%202021.pdf

.

Foto: Vladimír Novotný – děkuji! 🙂

.