CEBIVSKÁ NÁVES 2021

28 srpna, 2021|Posted in: Obecné, Ostatní

Doslova aprílové počasí se vydařilo na sobotu, kdy se konala Cebivská náves 2021. Letní festival, který nabízel zajímavý program pro děti i dospělé včetně prohlídky tamního zámku byl střídavě smáčen dešťovými přeháňkami a pak najednou ozářen sluncem.
Deštníky tak byly stále potřeba. „Trochu nás to počasí poškádlilo, ale i tak lidé přišli. Kromě programu byl velkým tahákem zámek, do kterého se lidé jinak nedostanou. Dnes měli možnost, výpravy se ujal sám pan majitel. Jinak zde vystupovala dětská divadla Kašparkovo varieté, Don Šajn, také zahrála skupina Cavalla Canor a nechyběla ani skupina historického šermu Zlatý Grál,“ uvedl manažer Místní akční skupiny Český Západ Jan Florián.
Na zámek se vydaly desítky návštěvníků, skupinky prováděl majitel Daniel Urban. „Zámek jsem koupil před čtyřmi lety, základ byl v dobrém stavu, ale jinak se tu  muselo hodně pracovat a ještě tu plno práce je.  Mám tu plno plánů, kromě bydlení by část zámku mohla sloužit kultuře a dalšímu zázemí, ale zatím je vše hlavně o té rekonstrukci,“ řekl Urban.
MarSi
*
.