VODA A CIVILIZACE

5 srpna, 2021|Posted in: Obecné

Výstava Voda a civilizace je nainstalovaná od konce července na stříbrském náměstí na velkých panelech. Na akci mají podíly Ministerstvo životního prostředí, město Stříbro, Městské kulturní středisko a společnost Medialogue. Navíc se k dané výstavě konala i tématická přednáška ve stříbrském muzeu.

Přednášku Vodní stres v Česku a jak ho chceme řešit vedl Prof. RNDr Bohumil Jánský CSc z Přírodovědné fakulty University Karlovy, o hodnotách vody zase přednášel RNDr. Petr Kubala CSc, předseda svazu vodního hospodářství ČR a generální ředitel státního podniku Povodí Vltavy. „Šlo o velmi zajímavé a poučné přednášky, ke kterým zůstaly na náměstí velké panely, které shrnují základní fakta o  vodě ve světě a i z těchto tabulí se lidé opravdu hodně dozví, takže tuto výstavu přímo před radnicí na náměstí doporučuji. Venkovní expozici můžete vidět až do 17. srpna,“ uvedl starosta Stříbra Martin Záhoř.

*

U výstavy se zastavují turisté i domácí a dokážou tam číst dlouhou dobu. „Já jsem se tam začetla do několika panelů a musím tam jít ještě jednou, všechno jsem nestihla, co je tam informací. Takže mám v plánu vyhradit si volný čas k návratu a vše dočíst. Za mě úžasná a hlavně velmi poučná expozice, díky,“ řekla stříbrská Gabriela Poláková.

MarS

.