STUDENT SOŠ STŘÍBRO VYHRÁL SOUTĚŽ V AUTOSTOPU!

17 října, 2021|Posted in: Obecné

Mistrovství České republiky v autostopu se účastní nejčastěji mladí lidé. Letošní absolutní vítěz soutěže Šebestián Bok projel autostopem velkou část Evropy, nasbíral na čtyři tisíce kilometrů. Důležitější než vyhrané ceny, jsou pro něj však získané zážitky.

Vítěz soutěže roku 2021 v autostopu, osmnáctiletý Šebestián Bok, studuje na Střední odborné škole ve Stříbře. Stopuje už od svých 14 let a díky této své zálibě se dostal na zajímavá místa světa. „Stopovat se nebojím. Říká se, že je to nebezpečné, ale je to bezpečné,“ sdělil Šebestián Bok.

Mistr ČR v autostopu Šebestián Bok se speciální cenou

Letošní léto se díky závodu mistrovství České republiky v autostopu vydal přes Německo, Lucembursko, Švýcarsko až do Belgie a zpět. Tato cesta byla dlouhá 4 tisíce kilometrů a Šebestiánův tým tak díky této cestě závod vyhrál. Samostatně se pak letos vypravil také na cestu Balkánem, kde procestoval přes 8 zemí a 6 tisíc kilometrů.

„Je to úžasný závod, jsou tam strašně fajn lidé. Organizátoři Emil Patta a Klára Kučerová jezdili tyto závody dříve. Letos nás jelo jen sedm párů, obvykle je to 12,“ uvedl vítěz letošního ročníku soutěže. V době, kdy byl tým Šebestiána na cestě, nechtěla žádná země od cestujících prokázání bezinfekčnosti na nemoc covid-19, proto bylo pro ně cestování bezproblémové.

Cenami za závod jsou hlavně zážitky, ale dostal i zajímavé věcné dárky. Největší radost má z dřevěné kloubové sochy ve tvaru stopující ruky. „Myslím si, že stop je jeden z nejlepších způsobů, jak dnes cestovat,“ uzavřel Šebestián Bok.

autoři:Martina Sihelská,Iva Štěpánková|zdroj:Český rozhlas Plzeň

Spustit audio

.

.

.

.

.