TIP – HALLOWEEN V PRAŽSKÉ BOTANICKÉ

28 října, 2021|Posted in: Články, Obecné, Tip na výlet

Návštěvníci trojské botanické zahrady si na Halloweena užijí lampionový průvod i opékání špekáčků

I během podzimních prázdnin pokračuje výstava Tajuplný dýňový podzim.

Botanická zahrada hl. m. Prahy připravuje na neděli 31. října bohaté halloweenské odpoledne. Touto akcí vyvrcholí výstava dýňových aranžmá Tajuplný dýňový podzim. Ani letos nebude chybět strašidelná výzdoba, dekorování a dlabání dýní a opékání špekáčků. Odpoledne zpestří i hudební vystoupení, děti si mohou nechat strašidelně pomalovat obličej a vyzkoušet lukostřelbu. Program začíná ve 13 hodin a v 18 hodin jej završí tradiční průvod areálem zahrady se světélky a halloweenskými lampiony. Ještě během státního svátku 28. října a podzimních prázdnin si návštěvníci mohou prohlédnout výstavu dýňových aranžmá, která je tematicky zaměřená na pohádkové postavy čarodějnic, duchů, strašidel a oslavy Halloweenu. V rámci výstavy je také k vidění největší česká dýně s rekordní hmotností 175 kg.

„Naše tajuplná a strašidelná výstava dýní už tradičně vyvrcholí na Halloweena. Návštěvníky bych rád pozval na bohatý program nejen pro děti, ale i pro dospělé. V 18 hodin se společně vydáme na halloweenskou procházku areálem zahrady s lampiony. Výstavy dýní u nás mají každoročně velký úspěch. Bylo tomu tak i letos. V době konání této akce prošlo turnikety botanické zahrady už téměř třicet tisíc návštěvníků a vysokou návštěvnost očekáváme i v následujících volných dnech,“ říká Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Halloween plný zábavy pro děti i dospělé

Výstavu dýní uzavřou v neděli 31. října oslavy Halloweena. Návštěvníky čeká od 13 hodin zábavné odpoledne. Součástí programu bude tradiční dlabání a dekorování dýní, výroba lampionů, děti se mohou těšit na malování na obličej nebo lukostřelbu. Odpoledne zpestří hudební vystoupení, připraveno bude i dýňové občerstvení, domácí guláš od řezníka a špekáčky, které bude možné opékat na ohni. Celé odpoledne uzavře lampionový průvod podvečerní botanickou zahradou. S rozsvícenými lampiony a dýněmi se bude vyrážet v 18.00. Celý program se odehraje v Horní zahradě, v blízkosti expozice Svět sukulentů, kde jsou rovněž vystaveny gigantické dýně.

V listopadu startují oblíbené večerní procházky ve skleníku Fata Morgana

Do skleníku Fata Morgana se po dvou letech vrací oblíbené večerní komentované procházky setmělými expozicemi nazvané Džungle, která nespí. Jedinečný zážitek čeká na malé i velké návštěvníky od 5. listopadu do 17. prosince 2021 a po vánoční přestávce opět v lednu 2022. Prohlídky se konají vždy v pátek – v listopadu od 17:30 a 18:30 a v prosinci od 17:00 a od 18:00.

Během večerních procházek exotickými expozicemi návštěvníky upoutá omamná vůně květů lákajících noční motýly. Jedinečným zážitkem při procházce setmělou džunglí je hlasité „kvákání“ tropických žabek druhu bezblanka skleníková (Eleutherodactylus planirostris). Jedná se o malé nenápadné žabky pocházející z Kuby, Baham a Kajmanských ostrovů. Jsou zajímavé hlavně svým velice hlasitým nočním projevem. Komentované prohlídky skleníkem Fata Morgana trvají přibližně hodinu a je nutné si předem rezervovat místo vyplněním jednoduchého formuláře na webu https://www.botanicka.cz/clanky/akce/dzungle-ktera-nespi-1.

Sledujte dění v botanické zahradě na sociálních sítích (Facebook, Instagram, YouTube).

Novinky a další informace najdete také na www.botanicka.cz

Pro více informací prosím kontaktujte:

Mgr. Michaela Bičíková

tisková mluvčí e-mail: michaela.bicikova@botanicka.cz, mobil: 605 396 036

Darina Miklovičová

PR manažerka pro externí komunikaci, spoluautorka projektu Kořeny osobností e-mail: darina.miklovicova@gmail.com, mobil: 602 200 445

.