ŽENY UCTILY VÁLEČNÉ VETERÁNY

24 listopadu, 2021|Posted in: Články, PRO ŽENY

Svaz tělesně postižených ve Stříbře uctil vzpomínkou a položenými máky válečné veterány před stříbrskou radnicí na náměstí. „Vyrobila jsem 11 máků z krepového papíru a pak jsem je s několika členy svazu dala do malého truhlíku u kašny před radnicí. Vzdali jsme tak hold válečným veteránům a vzpomněli na lidi, kteří bojovali za svobodu českého národa,“ uvedla Jiřina Hrubá.
Stříbrský svaz tělesně postižených pamatuje takto i na další významné dny a navíc pořádá setkání se zajímavými lidmi, například s přednáškami o různých místech či besedy s autory různých děl a podobně. „Před pár dny jsme uvítali paní Aňu z Venezuely, která dlouhodobě žije v České republice. Beseda byla na téma Cizinci mezi námi a proběhla ve velmi přátelském a pohodovému duchu,  dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí a zvláštností. Měli jsme také schůzi svazu, na kterou přišel i starosta Stříbra Martin Záhoř. Uvítali jsme, že nabídl pomoc s řešením aktuálního problému s energiemi. Dalším zúčastněným byl také ředitel kulturního střediska David Blažek, který stručně představil kulturní program na příští měsíc. Pokud tedy bude možné na kulturu chodit,“ vypočítala listopadové aktivity svazu Nikola Benešová.
.
Kdo by měl zájem podpořit výrobu dokumentů s posledními válčenými veterány, může tak učinit koupí máku za minimální částku 30 korun, místo Stříbro, Černošín – můžete mě kontaktovat na tel: 606 370 225.
*
MarSi
*
Foto: Nikola Benešová
*