Rozjímání

14 ledna, 2022|Posted in: Články

Nevím, jak začít, ale vím, že to udělám.
Od 1. dne tohoto roku vám chci říct toto:
Děkuji za každé nové ráno, kdy se vzbudím, dokážu vstát a bolí mě minimum.
Děkuji, že mohu beztrestně do lesa, zadarmo se dívat na slunce a všechnu tu krásu kolem.
Děkuji, že je ještě dost lidí, kteří chápou (aspoň trochu), moje chování a bláznovství, že chápou podstatu žití, kdy jsou moje priority trochu jinde, než u řady dalších lidí. Já žiji, nepřežívám!
Děkuji za to, že mi do cesty přišli i špatní lidé. Hodně to bolelo, něco stále bolí, hlavně ty lži, ale díky těmto lidem jsem se posunula o zkušenosti dále a o to víc si vážím jiných lidí, těch, kterým říkám PŘÁTELÉ. Možná jich není moc, a nebo naopak je jich hodně, když je jich více, než jeden, záleží na úhlu pohledu.
V mém věku, kdy už koušu šestý dílek koláče, si víc a víc uvědomuji, že jsem se dříve špatně dívala a vnímala. Že jsem se zlobila, když pršelo, přičemž správně je říct, jé, to je dobře, bude voda, dosáhne až k nejhlubším kořenům stromů, stromy naberou sílu, rozkošatí se a dají nám vzduch, stín i teplo a slouží nám i po své smrti jako židle, kniha, půda.
A o tom to je. Nehledejme stále na všem to špatné. Pojďme hledat na všem to dobré.
Uvědomit si, že sice peníze potřebujeme k žití a na poplatky, ale nepotřebujeme každý měsíc nové oblečení, zájezdy, šperky. Protože, to, co opravdu potřebujeme, to se nedá koupit za žádné peníze.
Vezměte si každý z toho to, co potřebujete, ale myslete na to, že jsou i věci, které nemůžete mít, nemůžete si je vysoudit, protože ty byly určeny k tomu, aby se buď samy staly, nebo ještě nepřišel správný čas, anebo nám prostě nejsou souzeny.
Dovolím si tu poděkovat pár lidem, o kterých si myslím, že mi je do cesty poslal Bůh se svými anděly.
Děkuji rodině a Míše H, Petře K, Honzovi P, Borkovi B, Pítrsovi za jejich léčitelské schopnosti.
Děkuji také Andy D, Tonymu H, Zdeni V, Meli K, Líze H, Tomovi S, Bohu M, Vanilimu a dalším, fajn šílencům z volejbalu (to je modřin 🙂 ), kolegům z redakce rozhlasu (u vás se teda taky vždycky vyřádím) i kolegům z muzea.
Dík musím poslat také těm, co se mi snaží pomoci při dokončení bydlení a doplňují mi domácnost věcmi, hodinami, světly, spotřebiči, dárečky, takže díky Andulko S., Jirko S., Petře M., ségruš, Sašo R., atd.
A vůbec, děkuji všem lidem DOBRÉ VŮLE, že jsou. A těm špatným vlastně nemám co říct. Snad jen, zamyslete se, proč ubližujete druhým.
No, jestli jste to dočetli až sem, tak jste hvězdy.. Díky a přeji krásný den!
MarSi.
(To zas bude drbů)
.