S Kečupem vyběhli pro Světlušku!

26 března, 2022|Posted in: Články, Města, Obecné

 Ve čtvrtek večer po setmění odstartoval letošní první Noční běh pro Světlušku. Stovky účastníků se sešli tradičně v areálu DEPO 2015. V nabídce byl běh na 3,3 km, který si mohli zdatnější jedinci odběhnout dvakrát. Celá akce šla na dobrou věc, jak uvedla Martina Skutková, specialistka komunikace českého rozhlasu Plzeň. „Tři stovky účastníků vyběhly ve dvacet hodin, většinou opravdu lidé běželi, ale našli se ti, kteří to pojali jako zdravotní vycházku. Ono totiž vůbec o čas nešlo, šlo o konkrétní pomoc pro zrakově postižené,“ řekla Skutková.
DEPO 2015 nabídlo už dvě hodiny před startem zajímavý program, ve které se představili, například různé firmy, o hudební vstup se postarala  DJ Garlica a umělci ze Slam poetry Adama Svahilce. Skvělý tým JUMP IT, který skáče přes švihadla, nabídl nevšední podívanou a vystoupení s rozsvícenými švihadly. K běhu se připojili také i trenéři z FC Viktoria Plzeň. Fanynky ocenily nejen sportovce, ale i muzikanty ze skupiny Kečup Dana Dobiáše a Karla Paula, na místě byla i Lucie Křížková. Akci moderoval skvělý Stanislav Jurík z Českého rozhlasu Plzeň.
Dan Dobiáš ze skupiny Kečup měl radost, že Světlušku pro změnu podpoří jinak, než hudbou. „Vždy jsme pro Světlušku dělali koncert, ale běh, to je pro mě novinkou, že běžím pro Světlušku. A to ještě ve společnosti skvělých lidí, což je super. Jinak já si občas chodím zaběhat, podle nálady, času a chuti,“ dodal Dan Dobiáš.
.
Marsi
.