Koncert v kostele, trhy a rozsvícení stromku v Černošíně

27 listopadu, 2022|Posted in: Články, Města, Obecné

 I v Černošíně se v neděli večer rozsvítil vánoční strom. Celé nedělní odpoledne se neslo ve slavnostním adventním duchu, na náměstí i v muzeu byl připraven program i výstava. „Zatímco v muzeu začala nová výstava pod  názvem Hrnečkové Vánoce, na horním náměstí pak byly adventní trhy, kde prodávali místní výrobci. Lidé si mohli koupit teplé nápoje, domácí buchty, med, nebo také různé dekorace. V kostele byl koncert, vystoupily tam děti z mateřinky a ze základní školy. Vše bylo završeno rozsvícením vánočního stromu na dolním náměstí,“ uvedla Jarmila Jungbauerová, předsedkyně černošínské kulturní komise.
Adventního setkání se zúčastnil také nový starosta města Vladimír Krejča. „Mile mě překvapilo mě velké množství místních, kteří se akce účastnili. Je hezké, že jsme se všichni dokázali v tomto čase na chvilku zastavit a vychutnat si tu krásnou atmosféru prvního adventu. Nezbývá, než všem popřát pohodový předvánoční čas a hlavně, ať jsou všichni zdraví,“ uvedl Krejča.
Ve vestibulu tamního úřadu je také vánoční výstava od černošínských dětí. Hrnečková výstava v muzeu bude k vidění až do Tří králů, poté se můžete těšit na výtvarná díla a sochy rodiny Rybeckých ze Stříbra.
Foto: 
IMG – Martina Sihelská
zustak – David Zušťák
.
.