Obrazy vypráví – pozvánka do galerie AZYL

10 září, 2023|Posted in: Články, Města, Obecné, Obecné, Ostatní, PRO ŽENY

Nová výstava obrazů pod názvem obrazy vypráví byla zahájena v Galerii Azyl ve Veleslavínské ulici v Plzni. Obrazy ze své tvorby zapůjčily Renata Zítková a Daniela Bařtipánová. Slavnostní vernisáže se zúčastnilo na čtyři desítky návštěvníků, meditační hudbou akci podkreslil  Adhmad Honza Kohout s přítelkyní, kteří rozezněly několik nástrojů, tibetské mísy, dešťovou hůl, zvonkohru a tongue drum. Na výstavě všechny přivítala s úsměvem galeristka Stanislava Lásková. „Umění je zde vždy vítáno, zejména, pokud jde o taková krásná díla, která nám sem autorky laskavě zapůjčily. Snažíme se výstavy pravidelně obměňovat a termíny máme zamluvené až na dva roky dopředu,“ uvedla Lásková.
Na výstavu přijela z Louňové Renata Menclová. „Musela jsem přijet, protože vím, že paní Renata Zítková maluje často také naše okolí, a tak jsem přijela posoudit, jestli ta místa od nás poznám. A ano, poznám, bezpečně a je to krásné namalované,“ chválila Menclová.
Obrazy obdivovala nejen dámská populace, ale také muži, dávku zážitků si domů odnášel i pan Ladislav Vaindl. „Nesou úžasnou atmosféru, mají hloubku, jsou uchvacující. Myslím, že každý si v nich najde to své, každý má jiný pohled, opravdu zajímavá výstava,“ uvedl Vaindl.
Za Daniel Bařtipánovou mluvila její kamarádka a  kolegyně Renata Zítková. „Daniela má jedinečné obrazy, maluji pro své osobní potěšení, ale také i na zakázku. Naše cesty se střetly na výstavě v pražských Holešovicích, spřátelily jsme se a spojily své síly i ve společných výstavách, jako je například tato v Azylu. A myslím, že je to dobře,“ řekla Renata Zítková, kterou na výstavu doprovodila celá rodina. “ I oni jsou mou inspirací, jeden z vystavovaných obrazů je vlastně tvář mojí dcery Michaely,“ dodala Zítková.
Výstava Obrazy vypráví od Daniely Bařtipánové a Renaty Zítkové potrvá v galerii Azyl v Plzni až do 30. září.
Poslechněte si reportáž ZDE: Obrazy vypráví – galerie AZYL
.
MarSi
.