VÍCHOV BUDE BEZPEČNĚJŠÍ

24 července, 2015|Posted in: Obecné

Obyvatelé Víchova už budou mít v obci chodníky. Doposud museli lidé kolem silnice dávat pozor, aby je při chůzi na krajnici neohrozilo auto. Od září už budou školáci i ostatní chodit po novém, dostatečně širokém chodníku. Občané jsou rádi. „Bylo to nebezpečné, hlavně, když třeba chodily děti, nebo maminky s kočárky. Je tu dost velký provoz. Navíc teď došlo i k zúžení vozovky, a proto zde začínají auta více zpomalovat. A náves bude upravenější,“ myslí si Jana Karvašová z Víchova. 

Do stavby  investovalo město Černošín. „Náklady vyjdou na téměř tři milióny čtyři sta tisíc. Chodník bude po celé jedné délce obce, vznikají také dvě nové zastávky pro autobusy. Navíc zde  budou i prostory pro zeleň a také přechodová místa. Opravili jsme při tom i část dešťové kanalizace,“ uvedl starosta Černošína Miroslav Plincelner, který dodal, že bylo nutno v zájmu bezpečnosti chodců tuto stavbu realizovat.
Zaměstnanci stavební firmy to v tomto velmi teplém období nemají jednoduché. „Jsou opravdu velká vedra, těžko se v takovém žáru na přímém slunci pracuje. Neustále musíme dodržovat pitný režim, když to jde, odpočineme si na chvilku ve stínu. Ale termíny dokončení stavby stihneme,“ řekl Antonín Hejsek.  (MarS)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA