HUSA I VEPŘOVÉ HODY – TO BYLA BAŠTA V KLADRUBECH!

12 listopadu, 2017|Posted in: Obecné

Dne 11. listopadu slaví svátek Martin. Tradicí bývá požívání Svatomartinské husy. Majitel klášterní restaurace v Kladrubech pan Milan Tolar se ovšem rozhodl, že pro své zákazníky připraví nejen pečenou husičku, ale zároveň i vepřové hody. A tak nastalo pro mnohé obrovské dilema – dát si obří porci husy s knedlíkem a zelím anebo raději ovárek či pečené koleno? K tomu samozřejmě bylo možno dokoupit jitrničky, jelítka, uzenou šunku, zabijačkovou polévku stejně jako husí polévku, škvarky či škvarkovou pomazánku, klobásky a spoustu dalších pochutin. Prostě pro labužníky byla sobotní návštěva klášterního nádvoří či restaurace takovou malou návštěvou ráje. A návštěvnost byla tak veliká, že se sám pan Tolar začal obávat, aby vůbec splnil přání a požadavky všech. Nerad by někoho zklamal. Davy se totiž nehnaly jen z Kladrub, ale i ze Stříbra, Brodu a dalších přilehlých vesnic a domů si málokdo odnášel jen pár kousků, většinou to končilo plnými taškami dobrůtek  neb Tolarova zabijačka za to prostě stojí..

Monika Šavlová

DSC_1469 DSC_1471 DSC_1472 DSC_1475 DSC_1481 DSC_1483 DSC_1485 DSC_1486 DSC_1487 DSC_1489 DSC_1490 DSC_1494.1 DSC_1495