DĚTI MAJÍ NAPLETENO, UŽ BY ŠLY HODOVAT

9 dubna, 2014|Posted in: Obecné

Výtvarná dílna na téma Velikonoce se konala v úterý 8. dubna v ateliéru DDM ve Stříbře. Děti i rodiče si zde mohli vyrobit papírové dekorace do oken, uplést pomlázky, dokonce v dílně vznikla i housenka ze skořápek, která bude sloužit jako truhlíček na bylinky. Mezi malými návštěvníky byl také šestiletý Ondřej Čečil. „Musím se to pořádně naučit, abych potom mohl vyšupat maminku a babičku. Taky bych šel s pomlázkou za Sofinkou a Adélkou ze školky. Abych dostal vajíčka,“ těší se na Velikonoce chlapec.

Pomlázku si upletla i osmiletá Kristýna Brabcová ze Sulislavi. „Už to umím, tak rovnou upletu dvě, jednu pro bratra a druhou pro dědu. Akorát mě teda mrzí, že pak s nimi asi pořádně dostanu na zadek,“ usmívala se slečna.

Na bratra myslí i devítiletá Nikola Poláková. „Jde mi to, už ji mám skoro upletenou. Dám stužku a pak ji vezmu domů bráchovi. Doma už máme i velikonoční výzdobu,“ pochlubila se slečna.

Výtvarná dílna se v DDM ve Stříbře koná každý měsíc, pokaždé na jiné téma.  „Velikonoční dílnu máme už asi pátým rokem. Zájem je velký, výrobky si pak zájemci nosí domů. Děláme tu i jiné věci, například se učíme ubrouskovou techniku, výrobu keramiky a jiné. Další dílna bude 13. května, kdy budeme vyrábět z ovčího rouna,“ uvedla vedoucí dílničky Jana Minaříková.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA