Senioři se ptali na chodníky i cyklostezku

10 dubna, 2014|Posted in: Obecné

Letos poprvé se konalo setkání seniorů se starostou města Stříbra Bohuslavem Červeným v kulturním domě. Akci připravil Sbor pro občanské záležitosti ve Stříbře. Starosta všechny uvítal a předestřel návštěvníkům činnost města v loňském roce i nastínil, jaké novinky čekají obyvatele Stříbra letos. „Plánujeme aspoň základní opravy výtluků na silnicích a chodnících. Máme v držení několik nebytových prostor, které chceme nabídnout do nájmu, dva prostory se budou bourat.  Baštu získalo do nájmu nové sdružení Dolníci. Po revitalizaci náměstí evidujeme různé potíže, které řešíme s firmou, například velký únik vody z fontán. Také kostky na náměstí se občas vyviklávají. Ve městě mizí přestárlé stromy, nové se naopak budou vysazovat,“ řekl mimo jiné starosta.

Senioři pak mohli také pokládat otázky, a těch bylo letos požehnaně. Lidé se ptali na opravy chodníků, silnic, příměstských částí, proč nejsou u ČSAD hodiny, proč tam není plán města a podobně. Těchlovické zajímala i plánovaná cyklostezka. „Cyklostezka z Těchlovic je plánovaná několik let a teď jsme slyšeli, že stejně asi zatím nebude. To nás, Těchlovické, dost mrzí, těšili jsme se na ni, že budeme mít kudy chodit beze strachu do Stříbra. A naopak, Stříbrští zase chodí k nám na točenou zmrzlinu i na návštěvy. Ale po hlavní silnici to prostě nejde, je to velmi nebezpečné a je tam velký provoz. Tak chodíme po poli nebo někteří přes kasárny, což je dál. A to nemluvím ani o mládeži, která chodí do Stříbra za zábavou a pak se vrací pěšky po silnici. Moc o tu cyklostezku stojíme,“ řekla ze návštěvníky z Těchlovic  Barbora Houdková.

Ptal se i Antonín David.  „Mě osobně zajímá všechno dění ve městě. Tak jsem měl pro starostu více otázek, zajímalo mě, kdy se otevřou klášterní zahrady, kdy se opraví hradby, jestli se vrátí plán města k autobusovému nádraží, ale taky chválím, že je nové hřiště místo škvárového, že tam pořád vidím děti,“ uvedl pan David, který se pravidelně setkání se zástupci města zúčastňuje.

Po besedě následovalo občerstvení a taneční zábava s Amátovkou.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA