VEPŘOVÉ HODY S KLUBÍČKEM

11 ledna, 2015|Posted in: Obecné

Vepřové hody se konaly o víkendu v Erpužicích, a nebyly s klubíčkem vlny, jak by se mohlo podle nadpisu zdát, ale s kapelou Klubíčko, která zahrála pro dobrou pohodu, akorát v netradiční sestavě, kapelníka Vršku zastoupil Michal Chládek, zpěvem přispěla i Martina Zušťáková.
Jitrnice, jelita, ovar a tlačenice i zabijačková polévka, to vše mohli Erpužičtí ochutnat na pozvání od starosty Václava Uhlíře. „Všimli jsme si, že vepřové hody se v okolních obcích konají, a že se tam schází hodně lidí. Proto jsme to zkusili i tady, lidé se setkají, mohou si popovídat, zatančit. Pokud bude zájem, můžeme tuto akci pak dělat pravidelně,“ uvedl starosta. Obec Erpužice se tak snaží udělat co nejvíce pro lidi, v minulých letech opravili střechu tamního kostela, vloni mateřinku. „Ve školce byla provedena velká rekonstrukce, máme zde kapacitu pro osmadvacet dětí. A připravujeme se nyní na masopust,“ dodal Uhlíř.
Vepřové dobroty přijel ochutnat také Josef Sobotník ze Záchlumí. „Já miluji lidi, prasata a společnost, takže jsem tu nemohl chybět,“ smál se. „Mají vynikající polévku a také jsem si dal ovar s křenem. Pošušňal jsem si, takové jídlo mám moc rád. To by měli dělat všechny obce v okolí pravidelně a častěji,“ dodal Sobotník.
Z Blahoust přijela také Iva Ducháčková s manželem. „My jsme tu celá rodina, manžel, moje dvojče bratr s manželkou, sousedé. Všichni jsme přišli a pochutnali jsme si. Počkáme si ještě na kapelu Klubíčko, je to sice spíše pro mladé, protože my už netancujeme, ale poslechneme si je,“ řekla za všechny Ducháčková.
Závěrem si lidé zatančili a pánové hrdě předváděli své naplněné pupíky a dohadovali se, kdo má větší břich…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA