HŘIŠTĚ BUDE A ROVNOU I S IN-LINE DRÁHOU!

18 března, 2015|Posted in: Obecné

Stříbrští občané ze zapojili do soutěže o dětské hřiště, ale byli zklamaní, neumístili se na požadované pozici. Přesto mají teď novou velkou naději, město plánuje rozšíření stávajícího hřiště na zelené ploše u gymnázia směrem k Nerudově ulici. „Je tam poměrně velká plocha, která je zatím nevyužitá. Plánujeme ji celou zaplnit různými herními prvky a navíc mile překvapit i aktivní rodiče. V plánu je totiž také cca 166 metrů dlouhý ovál kolem hřiště pro in-line, děti jej mohou využít i pro odrážedla a kola. V současné době necháváme vypracovat rozpočet, abychom věděli v jaké cenové relaci se budeme pohybovat. Pokud to bude možné, začneme výstavbu realizovat už v letošním roce. V opačném případě bude hřiště o rok později,“ vysvětlil starosta města Karel Lukeš. Na místě jsou už vysazené stromky po obvodu plochy, počítá se i s oplocením.

Maminky se nového hřiště už nemohou dočkat. „Je to super, určitě to bude využívané, my bydlíme poblíž, takže tam jistě budeme chodit a děti budou rády, že mohou jezdit na kole mimo komunikaci,“ řekla Nina Čepičková.

Přes celé Stříbro bude na nové hřiště chodit i Lenka Žižková s malým Honzíkem. „Tak to je dobře, že se postaví další prvky a dráha. Máme to sice dále, ale ráda tam budu chodit. Myslím si, že v každé čtvrti by mělo být dětské hřiště, klidně i menší,“ řekla Žižková.

Jediné, čeho se lidé obávají jsou vandalové, ale to ukáže až čas.

jpg OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA