DEVÍTILETÝ MOTOKROSAŘ SE STAL TESTOVACÍM JEZDCEM ITALSKÉ FIRMY

8 ledna, 2016|Posted in: Obecné

Ve Stříbře žije devítiletý Dominik Kučeřík, který se už druhým rokem intenzívně věnuje motokrosu. Za tuto dobu nasbíral celkem 44 pohárů, 25 medailí, několik věnců a přesto to spousta lidí kolem něj ani netuší. „On je náš Domča hodně skromný, nikde se nechlubí, moc o tom nemluví. A při tom je skvělý i ve škole, zatím má samé jedničky,“ říká jeho otec Vladimír.
Malý sportovec měl letos velmi pěknou sezónu, jediné, co jej zbrzdilo, byla zlomenina ruky. „Rok 2015 byl pro Dominika dobrým rokem, jediné, co nás mrzelo a potrápilo, to bylo zlomené zápěstí, proto vynechal dva závody. Přesto získal třináct prvních míst, čtyři druhá místa a tři třetí na různých soutěžích. Pro nás je největším úspěchem, že získal Titul krajského přeboru SMS Praha, kde se celkově umístil na prvním místě.V české republice se pak umístil na sedmé příčce, právě z důvodu vynechání dvou závodů kvůli zlomenině. A vážíme si i toho, že se stal testovacím jezdcem Italské firmy CSM MOTO FACTORY, jsi ho vybrali,díky tomu se v letošním roce bude zdržovat hodně v zahraničí – Slovensko, Maďarsko,Německo, Itálie. Tak to bude pro něj asi hodně složité,“ myslí si otec.
Dominik také nyní v lednu přesedlal z padesátky na pětašedesátku. „Tak, snad mu to půjde, chce na ní jezdit Republiku i německý ADAC. Teď v zimě se věnuje přípravě, cvičí v tělocvičně, běhá, bruslí, dojíždí na plavání, udržuje si prostě kondičku. Začátkem března pojede na týden do Itálie a do Maďarska na pořádný trénink s jeho trenérem vícemistrem světa Martinem Michkem,“ dodal tatínek.
A co malý sportovec?  „Mě ježdění prostě baví nejvíce. Ale rád si třeba i něco přečtu, nebo jdu s kamarády ven. Doufám, že v tomhle roce se mi zase bude dařit, byl bych rád,kdybych získal opět nějaký titul,“ řekl chlapec.
Mars
Máte-li pocit, že tento nadějný sportovec si zaslouží Vaše uznání, můžete mu dát hlas! Dominik byl totiž městem nominován na Sportovce roku, jehož vyhlášení proběhne v únoru. Od příštího týdne se můžete zakoupit denně Tachovský deník, kde najdete na sportovní stránce hlasovací kupón. Tam můžete napsat jakéhokoliv nominovaného sportovce a odeslat zpět do redakce!
IMG_2796 IMG_2800 IMG_2805 IMG_2817