MOTORKÁŘI PRO KUBÍČKA!

18 května, 2019|Posted in: Obecné

Stříbrský klub Stříbrná míle je parta motorkářů ze Stříbra a okolí. Na svých jednostopých vozidlech brázdí tisíce kilometrů na výlety, ale také pomáhají. Jedna členka z týmu má totiž velmi vážně nemocného vnoučka, který potřebuje velkou léčbu, rehabilitace a lázně. Rok a tři čtvrtě malý Kubíček neměl moc dobrý start do života a rodiče se mu stále plně musí věnovat. „Pojišťovny vše neuhradí. Kubíček musí pravidelně cvičit, rehabilitovat, potřebuje lázně. Zatím pořád jen leží. Má toho hodně, mimo jiné můžeme jmenovat dětskou mozkovou obrnu, centrální poruchu zraku a další nepěkné nemoci. Věříme, že mu péče a rehabilitace aspoň trošku pomohou. Moc všem motorkářům a těm co nás přišli podpořit děkujeme. Dobrovolným hasičům a městu za prostor plovárny. A panu starostovi Votavovi za jeho osobní zájem a velkou finanční pomoc. Všem moc děkujeme,“ vzkazují rodiče Kubíčka Michaela Pešková a Tomáš Peteřík, kteří žijí v obci Vránov.
Motorkáři jednali prý úplně spontánně. „Když se nám s tím jedna členka Anička svěřila, byli jsme z toho dost špatní. Hned jsme se všichni domluvili, že jim dáme nějaké peníze na pomoc. A hned přišel i další nápad, že by třeba pomohli i ostatní, kdyby o tom věděli. Tak vznikl tento projekt, benefiční akce pro Kubíčka, do které se zapojilo hodně lidí. Motorkáři, kamarádi, známí i cizí. A vznikl program pro celé rodiny za dobrovolný příspěvek. Kéž by jim ty peníze pomohly co nejvíce,“ uvedli Jaroslav Eiselt a František Hartman z klubu Stříbrná míle.
Velmi zajímavým nápadem přispěla také devítiletá Markéta Krejzlová, která jezdí rok na čtyřkolce. A rodiče ji prý podpořili. „Vymyslela jsem takový prodej různých předmětů, třeba hrnečků, šňůrek na klíče, samolepek a podobných věcí. Každý si něco vybere a za to přidá do kasičky. Moc bych si přála malému Kubíčkovi pomoci, já mám děti ráda,“ uvedla malá řidička, který jezdí off road závody.

Babičky Kubíčka Anna Pešková posílá dojemný vzkaz. „Moc, moc za děti i vnoučka děkuji. Překvapilo mě, kolik je dobrých lidí, kteří pomohou cizím. Děkuji,“ řekla.

MarS
.
.