SULISLAVSKÁ KORIDA POMŮŽE CHLAPEČKOVI Z VRÁNOVA

30 června, 2019|Posted in: Obecné

 Letos už jedenáctý ročník Sulislavské koridy odstartoval v sobotu ráno na hřišti v Sulislavi. Na start se přihlásilo osm desítek účastníků všech generací. Více řekl jeden z pořadatelů Václav Trnka. „Ne všichni přihlášení přišli, bylo opravdu velké teplo, takže to někteří vzdali. Každopádně i tak jelo šedesát účastníků, kteří se rozdělili do několika tratí od 500 metrů, což bylo pro naše nejmladší závodníky, až po 30 kilometrů. Vybralo se úžasných 12 tisíc korun, které předáme rodině nemocného Kubíčka z obce Vránova. Všem účastníkům  a pomocníkům děkujeme, také našim záchranářům ze Střediska Víteček z Černošína,“ řekl Trnka.
Na koridu jel i desetiletý Jakub Harvilla. „Rád závodím, dneska jedu celých pět kilometrů. A taky je to vlastně taková pomoc pro jednoho malého chlapečka,“ řekl mladý jezdec.
Obdivovatele měl kolem sebe Václav Hlaváč, který všem dělal předjezdce na kole do sněhu. „Má speciální pneumatiky, široké, aby se do sněhu nebořily. Ani to není těžké kolo. A já ho v podstatě využívám celoročně,“ uvedl.
MarS
.