Do Tachova na stavebnici SEVA

14 července, 2022|Posted in: Články, Města, Obecné

Oblíbená stavebnice SEVA má svou výstavu, a to v tachovském Muzeu Českého lesa. Tam najdete do konce letních prázdnin expozici, ve které jsou desítky postavených modelů právě z této stavebnice. A jde opravdu o zajímavá díla. „My spolupracujeme už podruhé s autorem výstavy Petrem Šimrem, který je vlastně patronem projektu Svět kostiček, a ten to tu vše sestavil, včetně úplně nových unikátních modelů z vlastní tvorby. Najdete tu nejen různá vozidla či stavby, ale také postavy, například je tu Jan Ámos Komenský, nebo postava upíra. Je toho opravdu hodně,“ říká ředitelka Muzea Českého lesa v Tachově Jana Hutníková.
Výstava je zaměřená především na děti, a právě proto je nainstalována přes letní prázdniny. Na děti čeká i malý hrací koutek, kde si mohou zkusit něco postavit. „Oni si tu někdy staví i dospělí a baví je to. Vloni jsme tu měli lego a to také přilákalo hodně návštěvníků. Jen bych řekla, že SEVA se jim lépe staví, že není tak drobná, jako ty nejmenší kostičky z Lega. Ostatně, každý si to může přijít zkusit, jsme tu denně do 17 hodin,“ láká návštěvníky do muzea Jana Hutníková.
V září loňského roku vznikla komerční řada stavebnic SEVA TECHNIK, která nabízí sestavy vícefunkčních vozidel, ty navrhl právě autor výstavy Petr Šimr.
V pátek 15.7. se bude o této výstavě vysílat reportáž kolem 6:50 hodin.
.
MarSi
.