Sulislavská pouť s kapkami deště

6 srpna, 2023|Posted in: Články, Obecné, Ostatní

V Sulislavi se konala Vavřinecká pouť. Zajímavý program střídavě skrápěl déšť, ale díky stanovým altánům zůstávali návštěvníci suší, jen na atrakcích občas zmokli. Jak pouťový den probíhal uvádí místostarosta Vladimír Finna. „Pro děti jsme připravili pohádkovou stezku plnou her, měli jsme tu ukázky výcviku psů, také se děti vozily na ponících Z Pony farmy v Kladrubech. Zajímavé bylo letos přátelské fotbalové utkání mezi Sytnem a Sulislaví. Pravidelně totiž vyhrávají hosté, ale letos tomu bylo jinak. Stav byl ke konci vyrovnaný na 8:8. A tak přišly na řadu penalty a díky nim vyhrála domácí Sulislav,“ uvedl Finna.
Nejvíce si pouťového veselí užívaly děti, vozily se na kolotoči, střílely ve střelnici a vydaly se za pohádkovými bytostmi. „Bylo jich hodně, třeba ježibaba, pirát, princezna, Karkulka a u každého jsme pak plnily různé úkoly, třeba skákaly v pytli, nebo chytaly ryby. Nakonec jsme dostaly pytlík sladkostí,“ smály se slečny Barbora Vacková a Eliška Vinczeová.
Sobotní den zakončili hudební produkcí Bandatrampband a Jenny.cz. V neděli dopoledne pak byla Mše svatá se zpěvy Komorního sboru Stříbro – Kladruby pod vedením sbormistryně Stanislavy Šmahelové.
.
MarSi
.

Leave a Reply