V muzeu byly obrazy i fotky – až do Valentýna!

27 března, 2014|Posted in: Obecné

Ve stříbrském muzeu se v pátek 24. ledna konala slavnostní vernisáž výstavy dvou autorů – Jana Rybeckého, který vystavuje obrazy, a Jana Picky, který přivezl fotografie. Výstava nese název DUO JANEL a byla přístupná v provozních hodinách muzea až do 14. února.

„Každý se mě ptá, proč DUO JANEL. Tak tedy, duo jsou dva, to jsme my dva autoři. JAN, my oba jsme Janové. A EL, to je zkratka slova electus, to znamená mimo jiné vybraný,” vysvětlil Jan Picka název výstavy.

Jan Rybecký bere výstavu jako krok dále. „Je to jako s komnatami, projdete jednu, můžete otevřít dveře druhé a třetí, pokud tedy chcete jít dále. Tak je to se vším – i s malováním,” odpověděl malíř na otázku, proč maluje.

Výstavu zahájilo hudební vystoupení skupiny COWARD, jejíž dva členové jsou syny malíře Rybeckého.

Vernisáže se účastnilo několik desítek návštěvníků, mezi nimi byl i stříbrský Daniel Koblen. „Přišel jsem se podívat nejen na výstavu, ale také na to, jak zde zahrají kluci. A dnes byli skutečně vynikající, hráli jinak, než obvykle, byla to hudba, která se sem opravdu hodila. Navíc bylo hezké, že vlastně dva synové zahráli svému otci,” řekl Daniel Koblen.

Další návštěvník přijel až z Křivoklátu. „Dostal jsem na tuto výstavu pozvání od jedné redaktorky ze Stříbra, protože ví, že mám rád fotografie a obrazy, a že často chodím do galerií. Ve Stříbře jsem poprvé a spolu s večerní procházkou a návštěvou tohoto výstavního prostoru to pro mě zůstane skvělým zážitkem. Navíc oceňuji perfektní hudební vystoupení, bylo to milé překvapení,” uvedl Petr Mareš z Křivoklátu.