Do školek putují peníze na houpačky

23 března, 2014|Posted in: Články, Obecné

Největší stříbrský závod Kermi udělal radost malým předškolákům. Díky soutěži na vánočním večírku ve firmě se podařilo vybrat přes 57 tisíc, tyto peníze půjdou do stříbrské mateřinky a budou dobře utraceny, jak prozradila ředitelka Mateřské školy ve Stříbře Věra Cikánová. „Postupně upravujeme školní zahradu, vloni jsme z této sbírky pořídili houpací koníky a letos bychom chtěli koupit další herní prvky, nejspíše to budou houpačky. Chtěla bych moc poděkovat všem zaměstnancům Kermi, že na nás takto myslí,“ řekla ředitelka s úsměvem.

Šek byl předán ve středu 22. ledna ve školícím centru v závodě. Vedení firmy bylo odměněno krátkým vystoupením dětí z mateřinky, které se na novinky těší. „Zazpívala jsem s dětmi několik písniček. Dostaneme tu nějaké peníze a za ně si pak něco koupíme do školky,“ pochlubila se Eliška Pavlíková. Co by si děti přály nejvíc nám řekly pětileté Kamilka Šrámková a Veronika Červená. „Určitě dostaneme na zahradu houpačky a taky bychom chtěly bazén, kdyby to šlo,“ uvedly malé slečny.

Předávání šeku se účastnil jednatel společnosti Petr Holeček, vedoucí závodu Josef Majer, za zaměstnance přišel předseda závodní rady Jaroslav Dražský. „Vánočního večírku se zúčastnilo několik stovek zaměstnanců a každý chtěl trochu přispět. Pracuje zde spousta rodičů, kteří ve zmíněné školce mají děti, takže rádi pomohli a za to si odnášeli symbolické ceny ze soutěže,“ uvedl Dražský, který podle slov jednatele přispěl také velkou částkou.

První finanční obnos byl předán vloni, tehdy ale byla částka mnohem nižší. „Vloni se vybralo asi o 14 tisíc méně, letos to bylo lepší. Chtěli bychom z toho udělat tradici, rádi takto pomůžeme na potřebném místě, vždyť také naši zaměstnanci školku potřebují,“ uvedli Josef Majer a Petr Holeček.