UDĚLEJTE DOBRÝ SKUTEK PRO MICHALKU!

14 května, 2014|Posted in: Obecné

Malá čtyřletá Michalka bydlí ve Stříbře se svou maminkou, sestrou a dědečkem. Působí  velmi spokojeně, pořád se usmívá. Maminka také, ačkoliv jí tak úplně do  smíchu není. Michalka je totiž vážně nemocná, její choroba se nazývá  Centrální hypotonický syndrom s mentální retardací. To znamená, že stav  malé Míši odpovídá věkové úrovní osmiměsíčního dítěte.
„Vím, že to  není dáno geneticky. Samozřejmě to není jednoduché, ale všechno  zvládáme. Starší dcera mi hodně pomáhá, vozí Míšu ven, je hodná. Když  žila moje maminka, také moc pomohla, mohla jsem díky ní i chodit na  brigády, ale vloni umřela. Tatínek Michalky od nás odešel, tak se musím  otáčet sama. A to víte, našetřit sto třicet tisíc na dvoutýdenní pobyt v lázních, které Michalce opravdu pomáhají, to je prostě nad moje síly,“  říká maminka Petra Potocká.
Dobří lidé ale stále jsou, mladé maminky  ze Stříbra se rozhodly uspořádat charitativní akci pro Michalku. Spojily se na sociální síti, domluvily vše potřebné a 23. května se ve Stříbře  uskuteční koncert Hamletů, ze kterého půjde výtěžek na pobyt Michalky v  lázních. „Je to pro nás nová zkušenost. Malou předpremiérou byla sbírka  oblečení pro dětské centrum a slavila úspěch. Teď chceme pomoci  konkrétní osobě, Michalce. Není to úplně jednoduché, musely jsme  zajistit prostory, propagaci, organizaci, pomáhají nám i sponzoři.  Zapojilo se do toho hodně lidí a my jen doufáme, že se podaří získat co  nejvíce peněz,“ uvedly hlavní organizátorky Jitka Malá a Lucie Rabadová.
Maminka Míši si je vědoma, že to není legrace. „Děvčata s tím mají moc práce a  my si toho vážíme. Je to úžasné, že takoví lidé ještě existují. Také mi  pomáhá český fotbalový ženský národní tým, který udělal pro Michalku kalendář. Za každou  pomoc děkujeme,“ říká Potocká.
Skupina Hamleti se na vystoupení už  připravuje. „Chceme to udělat pro dobrou věc. Příběh malé Michalky jsme  slyšeli, a proto tímto koncertem chceme upozornit lidi na to, co je  všeobecně stále potřeba. Doufáme, že tímto symbolickým počinem aspoň  trochu pomůžeme,“ uvedl Pavel Plánka, který ve Stříbře v DC klubu bude s Hamlety vystupovat.

AKCE SE KONÁ 23. KVĚTNA OD 19 HODIN V DC KLUBU STŘÍBRO!

V programu vystoupí skupiny Ragulin, Kecka a Pecka na planetě Fantasia a Hamleti.

Organizátorky akce děkují všem, akci podpoří:

45 stříbrských firem

DC klub

účastníci akce – pořadatelé, barmani, ochranka

Hana Fafílková a Jan Kokoška – výdej tomboly

Dominika Kantnerová –  fotografie,  medializace

Lenka Sytaová, Dominka Nová – prodej tomboly

Nikola Tanková, Lucie Řezníčková – občerstvení

a všichni, kteří se dostaví!

ZDE video z TV ZAK: https://www.youtube.com/watch?v=khmOZ9q_n1M&list=PLLhk7vsswP3AsxGJDo_5jS_AilWjuNxtS&index=3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

michalka s opravou