U PIVA DOMLUVILI OPRAVU KAPLIČKY VE SVINNÉ

28 června, 2014|Posted in: Obecné

Kaplička na návsi prý hyzdila okolí, a tak u jednoho sezení na pivě pod pergolou vznikl nápad kapličku opravit. Hlavními aktéry byli hned tři dobrovolníci Radek Špatenka, Ladislav Svoboda a Martin Feistinger. Slovo dalo slovo a v sobotu byla nově opravená kaplička posvěcena páterem Jiřím Hájkem. „Na návsi za kaplí máme sezení pod pergolou, kde se scházíme. Kaplička je dominantou obce a nás mrzelo, že je tak zchátralá. Tak jsme se šli zeptat starostky Miloslavy Svobodové,  když ji zadarmo opravíme, zda by bylo aspoň na materiál. No, a dnes jsme tu na kapličku hrdí, starostka  nám pomohla,“ uvedli všichni tři aktéři.

Starostka si jejich počinu velmi váží. „Je to úžasné, že se takto u nás najdou lidi, co zdarma přiloží ruce k dílu a udělají něco pro ostatní. Jako poděkování jim obec věnovala hodinky a občerstvení. U nás v obci je dobrá parta, lidé se umí domluvit. Navíc, když se odkrýval štít, našli jsme tam datum 1914, takže pro nás je to i zajímavé výročí, přesně po sto letech opět světíme kapli,“ uvedla Miloslava Svobodová.

Slavnostního aktu se účastnili i stříbrští ostrostřelci, kteří připomněli další významné výročí, a to 100 let od atentátu na Františka Ferdinanda d´Este, arcivévodu a následníka rakousko – uherského trůnu. Tímto byla rozpoutána 1. světová válka.

Privilegovaný měšťanský střelecký sbor ze Stříbra vypálil u kaple sv. Petra a Pavla slavnostní salvu, předvedl také dělo a poté následoval volný program.

„Ve Svinné jsem prožila mnoho let, měla jsem tu i obchod a hospodu. Nyní žiji ve Stříbře. Ale moje děti zde zůstaly, a proto jsem pravidelně jezdím. Svinná je pěkná vesnička a mám radost, že je nyní opravená i kaplička,“ řekla Marie Uzlová.

http://plzen.cz/u-piva-domluvili-opravu-kaple-14572/

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA