NALEZENÉ ŠTĚNĚ JE ZATÍM BEZ PÁNA

24 července, 2014|Posted in: Obecné

Městská policie ve Stříbře  se ve středu na chvilku rozrostla o jednoho člena, a to o malé štěně. „Štěněti je něco kolem dvou měsíců. Prozatím bude převezeno do kotce v areálu Lesů města Stříbra. Pokud se nenajde majitel, bude převezeno do psího útulku v Tachově,“ uvedl velitel Městské policie ve Stříbře Tomáš Sedlář.

Psích nalezenců je stále více, jenom ve Stříbře se jich evidují desítky. „Každý měsíc jsou to tak tři až pět psů. Zpráva o nalezeném psu se vyvěsí na veřejnou desku, případně se jeho fotografie dá i na internet a další sdělovací prostředky. Někdy se opravdu i přihlásí majitel s tím, že se jim pejsek ztratil nebo utekl. Většinou tomu tak ale není, potom psy předáme útulku. Případný zájemce si pak může o pejska zažádat,“ dodal Sedlář.

Malý pejsek si tak moc letní radosti neužije, prozatím bude zřejmě bez páníčků. Možná to byl jen nevhodný dárek za vysvědčení, možná zbylo z vrhu, ale je i možné, že někomu uteklo. „Dnes nevíte, lidé když zjistí, co je se štěnětem práce, tak se ho třeba takto zbaví. Podle mě je to ale hrozné. Kdo nemá rád zvířata, nemá rád lidi,“ řekla Gabriela Dohová ze Stříbra.

Případný zájemce může kontaktovat ihned odbor životního prostředí.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA