NEČEKEJTE NA VÁNOCE, DÁRKY MŮŽETE VĚNOVAT UŽ V PÁTEK!!! POMOZTE KOUPÍ KALENDÁŘE SNŮ!!!

26 listopadu, 2014|Posted in: Obecné

 Na křídlech snů, tak se jmenuje kalendář, který přinese radost handicapovaným ve Stříbře. Slavnostní křest bude v pátek 28. listopadu v 18.30 hodin v obřadní síni stříbrské radnice a zúčastní je jej osobně i Pavel Horváth s manželkou, který se stal hlavní tváří kalendáře. Večerem bude provádět Luděk Holý a výtěžek poputuje na místa, kde bude potřeba.
Více nám o tomto projektu řekla jedna z hlavních pořadatelek Věra Lukešová.
Proč a jak vznikl nápad kalendáře?
Nápad vznikl někdy v polovině října. Bylo mi líto, že by letos kalendář neměl být, když vloni jsme zvládli nafotit kalendář se světově známým Zdeňkem Štybarem, který propůjčil svoji tvář Kalendáři splněných přání. A tak jsme se s mou kolegyní Kateřinou Morovou pustily do vymýšlení a realizace nápadu.
Podobný projekt byl i vloni, komu pomohl?
V loňském roce pomohl kalendář dětem, které se podílely na jeho tvorbě. Byl pro ně uspořádaný výlet a každé z dětí si adoptovalo zvíře v ZOO v Plzni. To bylo jedno z  jejich přání, proto tedy Kalendář splněných přání.
Letos je myšlenka kalendáře trochu hlubší. Výtěžek z dražeb a z kalendáře půjde pro potřebné ve Stříbře. Ať už pro slečny, které se opět účastnily focení, a za to jim patří dík, tak i případně ostatním.
Podporují tento nápad lidé kolem vás?
Kdo může, tak ano, dokonce i média jsou ochotná pomoci. Je to pro nás velká pocta, vážíme si toho. Nejvíce nám pomáhají lokální Deníky (Tachov, Plzeň, Klatovy), ale také samotná FC Viktorie, music club DC i různé webové portály. Díky.
Kalendář, který pomůže splnit sny bude i v prodeji na řadě míst: MKS Stříbro, Kopie Pětroš, v Plzni na slovanském bazénu, v Muzeu loutek a také ve firmě Bonaparte ve Spolkové ulici.
Program akce najdete ZDE

20141030_Horvath_0123 DSC_0078v2