KOSTELEČTÍ POMOHLI STŘÍBRSKÉMU DOMU PRO SENIORY

9 ledna, 2016|Posted in: Obecné

V Kostelci se na konci loňského roku  konal benefiční ples, jehož výtěžek šel na dobrou věc. Byl totiž pořadateli, tedy Kostelcem a tamní Sborem pro občanské záležitosti, věnován obyvatelům z Domova pro seniory sv. Jana Pavla II., který je provozován Farní charitou Stříbro.  Slavnostní předání šeku se  konalo v pátek 8. ledna přímo v Domově pro seniory.

“ Iniciátorkou celé akce byla občanka obce Kostelec paní Martina Kubínová. Předali jsme celkem třicet jedna tisíc šest set osmdesát čtyři koruny. Touto cestou chceme  paní Martině Kubínové poděkovat, a to také i  Komisi pro občanské záležitosti, zastupitelstvu obce Kostelec, v čele se starostou Františkem Trhlíkem. Vzhledem k letošnímu úspěchu doufáme, že předvánoční benefiční ples se do budoucna stane tradicí,“ uvedl sociální pracovník domova Jakub Cozl.

Ředitelka domova Teresa Kupcová má z příspěvku radost. “ Je to od Kosteleckých krásný počin. Za tyto peníze zakoupíme další polohovací lůžko a ještě nějaké potřebné zdravotní pomůcky. A půjde-li to, tak třeba ještě uspořádáme pro naše klienty nějaký výlet,“ uvedla Kupcová.

 Podle pracovníků domova jde o  první tak vysokou částku určená na účely potřeb seniorů žijících ve městě Stříbře a přilehlých obcích. „Doufáme, že bude inspirací pro podniky a firmy ve Stříbře a okolí,  které obvykle podporují děti a mládež a zapomínají na starší občany žijící v obci. Je třeba si uvědomit, že my všichni budeme jednou patřit mezi seniory,“ dodal Cozl.

MarS

 

DSCF0094 DSCF0096 DSCF0097 DSCF0102 DSCF0103 DSCF0105 DSCF0106 DSCF0112 DSCF0113