U BENEŠOVIC HOŘEL KAMIÓN PLNÝ OSOBNÍCH VOZŮ

24 května, 2016|Posted in: Obecné

Na dálnici shořel kamion plný osobních vozů

Benešovice – Přímo u nájezdu na dálni D5 v Benešovicích začalo před třetí hodinou v úterý ráno hořet nákladní vozidlo, které převáželo osobní vozy.

Na dálnici shořel kamion plný osobních vozů

Na dálnici shořel kamion plný osobních vozůAutor: HZS PK

Na místo vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči ze Stříbra a z protisměru hasiči z Tachova. „Jednalo se o nákladní auto s připojeným přívěsem na přepravu aut. Na tahači byla přepravována tři nová auta, na přívěsu pět. Požár vznikl v důsledku technické závady na levém kole přívěsu. Řidič kamionu se pokusil oheň uhasit hasicími přístroji, což se mu nepodařilo. Pohotově začal svážet přepravovaná vozidla, ale vzhledem k rychlému rozvoji požáru se mu podařilo zachránit z přívěsu pouze jedno,“ uvedla mluvčí HZS Plzeňského kraje Pavla Jakoubková.

Při příjezdu jednotek hasičů šlehaly z přívěsu, na kterém zůstala čtyři auta, vysoké plameny. „Oheň se hasičům podařilo odříznout od tahače a dostat pod kontrolu za necelých deset minut od příjezdu na místo události.“

Požár omezil po dobu zásahu provoz na dálnici. Aby bylo zajištěnobezpečí zasahujících složek, SSÚD uzavřela dálnici, provoz probíhal pouze jedním pruhem.

„Škody, které požár způsobil, se pohybují kolem 4 milionů korun. Odhadem 800 tisíc na přívěsu a zbylá částka na přepravovaných nových autech,“ dodala mluvčí hasičů.

Autor: Antonín Hříbal
Zdroj: http://tachovsky.denik.cz/nehody/na-dalnici-shorel-kamion-plny-osobnich-vozu-20160524.html