VE STŘÍBŘE ZŮSTANOU TŘI HERNY

14 května, 2016|Posted in: Obecné

Místa, kde budou výherní hrací přístroje, loterie a jiné podobné hry se budou nacházet na Masarykovo náměstí, v ulici Palackého a v ulici Žižkova.

Ilustrační foto

Ilustrační fotoAutor: Deník

„Tyto provozovny fungují delší a dobu a jsou především schváleny jak městem, tak finančním úřadem. Zbytek heren bude zrušen,“ řekl Deníku starosta Stříbra Karel Lukeš. Ač se toto město s problematikou heren nijak zvlášť nepotýkalo, oficiálně zde byly opravdu pouze tři již zmiňované herny, podle starosty se jedná o poměrně důležitý krok. „Nebyla zdá že žádná regulace, která by automaty vyloženě zakazovala. A jelikož v okolních městech jako například v Boru, nebo v Horšovském Týně tento druh hazardu zcela zakázali, mohly by se po Stříbře začít objevovat herny v osobních domech. Tato vyhláška by tomu mohla dobře zabránit,“ vysvětlil Lukeš. Díky tomu by tak měly zmizet jednotlivé automaty z restaurací a hospod.

Zástupci Stříbra přemýšleli i nad tím, že by výherní automaty z města vypudili nadobro. „Ano tato diskuze zde byla. Není to špatný nápad. Nyní čekáme na to, jak dopadnou porady kvůli několika zákonům právě ohledně hracích automatů. Zatím byla vydána zmiňovaná vyhláška,“ dodal na toto téma Karel Lukeš.

Pokud by se Stříbro rozhodlo s touto pochybnou zábavou zcela skončit, stalo by se tak druhým městem, kde jsou hrací automaty zakázány. Jak již Deník informoval dříve, v Boru úplný zákaz výherních automatů platí několik měsíců. V době vzniku článku na toto téma zbyla jediná herna a to sice na náměstí, jejíž konec se již ale také rychle blížil. Z Boru tak zmizelo několik desítek hracích automatů. „Byl to problém, který naše město trápil poměrně dlouhou dobu. Proto jsem rád, že se situace začala řešit téměř ihned od vydání nové vyhlášky. Nyní se čeká již na zbytek automatů, kterým brzy skončí smlouva,“ uvedl již dříve tajemník městského úřadu v Boru Miroslav Cvrk.

Autor: Jindřich Sýkora
Zdroj: http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/zustanou-jen-tri-herny-20160512.html