KONCERT SPOJENÉHO ČESKO – NĚMECKÉHO ORCHESTRU

24 června, 2016|Posted in: Obecné

Ve středu 22. června 2016 se v rozvadovském  kostele konal už  druhým rokem koncert spojeného orchestru z Hudební školy z Waidhausu a Zlatíček ze Stříbra ze Základní umělecké školy Stříbro.

Více než 50 hudebníků s dirigenty Hermannem Mackem (SRN) a Františkem Kratochvílem (ČR) se představilo ve skladbách světového, českého i německého repertoáru.  Na závěr programu nechyběly obě státní hymny a evropská hymna. Nadšené publikum si vynutilo přídavky. Atmosféra byla skvělá.

„Poděkování patří starostce Waidhausu Margit Kirzinger a starostovi Rozvadova Bořivoji Vrabcovi. Večer česky a německy uváděla Kateřina Machová. Spolupráce mezi Waidhausem a ZUŠ Stříbro je velmi bohatá. V uplynulých letech se konaly koncerty spojeného orchestru ve Waidhausu a ve Stříbře, waidhauští byli hosty ve Stříbře na letošní mezinárodní přehlídce orchestrů, žáci  základní školy z Waidhausu vystavovali v Senátu PČR v Praze u příležitosti výstavy U nás na západě, kterou pořádala ZUŠ Stříbro a další akce,“ uvedl ředitel ZUŠ ve Stříbře František Kratochvíl.

Koncerty spojeného orchestru waidhauských a stříbrských hudebníků budou v Rozvadově každým rokem vždy v červnu.

Rorvadov 1 22 6 16 Rozvadov 6 22 6 16