TOLAR BYL NA ME V PORTUGALSKU – PŘIVEZL 3. A 11. MÍSTO!

7 června, 2016|Posted in: Obecné

Stříbro/Via Real de Santo António – Šestasedmdesátiletý Vladimír Tolar ze Stříbra se vloni rozhodl, že se zkusí dostat na ME v běhu na silnici do Portugalska. Aby si mohl svůj vysněný cíl dobýt, pracoval několik měsíců jako brigádník v jedné černošínské firmě. „Věděl jsem, že bude vyšší startovné, potom je třeba mít na cestu, ubytování, stravu. Byl jsem tam celkem pět dní, a za tu dobu jsem dal dva závody. První byl v běhu na 10 kilometrů, druhý pak štafeta 3 x dva kilometry, to jsem se domluvil s dalšími Čechy, co tam byli. Běželi se mnou Vladimír Kánský z Prahy a Jiří Libra od Nové Paky.  Celkem nás tam letělo 22 Čechů, ale já byl jediný Západočech,“ uvedl Tolar, kterému desetikilometrová trasa přinesla krásné 11. místo a štafeta dokonce třetí.
„celkem běželo kolem tisíce lidí od pětatřiceti let. Z celé Evropy, v mé kategorii bylo kolem tří desítek běžců. Bylo hrozné horko, říkali že 35 stupňů, kolem silnice byly sprchy, museli jsme se omývat. Těch deset kilometrů jsem uběhl za 56 minut,“ řekl náš stříbrský reprezentant.
Volno si vyplnil prohlídkou okolí. „Jel jsme s jedním zájezdem na pevnost na hranici Portugalska a Španělska. Byl jsem i přímo u Atlantiku, ale byl studený, ani jsme se nevykoupal. Měl asi 16 stupňů, ale jinak bylo pořád velké horko. Letos ještě plánuji běh ve Svitavách 18. června,“ plánuje dále Tolar.
Běh je jeho nejdůležitějším koníčkem, podporuje ho v něm i manželka a už si i cvičí vnučku Ivanku. „Také už jsou za ní vidět nějaké výsledky,“ říká hrdě.
Pokud ale neběhá, je prý nejraději na chatě na Butově.
 MarS
Foto: Tolar, Sihelská
a aa bb cc dd sihelská2 sihelská4 sihelská5 sihelská7