HUDEBNÍ KVÍTEČEK – PRO STŘEDISKO VÍTEČEK – MUZIKANTI PRO DRUHÉ

21 července, 2018|Posted in: Obecné

Zajímavé hudební odpoledne chystají přátelé, kteří se spojili, aby svými silami a nápady podpořili černošínské středisko handicapovaných Víteček. To se letos ocitlo ve finanční nouzi, při tom se stará o desítky klientů z celého Tachovska a Mariánsko lázeňska. Více o akci řekla Bohuslava Mayová z Mariánských Lázní.
„Do Černošína jezdí děti z různých míst, jsou na středisku závislí, je to jejich druhý domov. Je hrozná představa, že by najednou středisko svou činnost ukončilo a desítky rodin by náhle bylo v nouzi. Postižené děti by musely trávit většinu času doma, ztratily by přátele, ale i velkou psychickou oporu, která je pro ně také hodně důležitá. Část rodiny by tak musela přestat chodit do práce a starat se 24 hodin denně o svého nemocného příbuzného. Po přečtení různých článků v médiích a upozornění mé známé ze Stříbra jsem si řekla, že je potřeba něco udělat. Mám zde v Mariánských Lázních mnoho přátel, kteří se rozhodli mi v tomto plánu pomoci. Moc mne potěšilo, že i jim na budoucnosti Vítečku záleží a že se rozhodli skutečně něco podniknout. Mí přátelé z hudební branže zahrají a zazpívají přímo na Hlavní třídě své písničky a co kdo daruje místo vstupného, prostě do Vítečku předáme. Na místě bude několik kapel, ale také zábava pro děti, Dům u vrbiček tam bude mít svůj stánek pro děti s kreslením, bude i workshop i představení Střediska Víteček. Všechny zvu 25. července odpoledne k Rybí restauraci U Pidly v Mariánských Lázních. Pojďme se spojit pro dobrou věc,“ prosí o pomoc pro handicapované Bohuslava Mayová.
Někteří se rozhodli pomoci i jinak, jak dodala. „Někteří lidé už začali posílat i peníze na transparentní účet Střediska Víteček a další mi nabídli pomoc při koncertě, přípravě akce, moderování a podobně. Nakonec z toho vznikl veliký program, ve kterém návštěvníci podpoří dobrou věc a navíc si poslechnou skvělé muzikanty jako například světově známý Peter Paul Pačut, oblíbený Hynek Tomm, vystoupí také BourbonGrass, Guitar Illusions. Herec Petr Batěk udělá skvělé představení pro děti, vystoupí zde jako klaun. Akci povede slovem Jan Picka a pro děti budeme mít rukodělné dílničky. Zapojila se i organizace Vaříme srdcem, já opravdu všem moc za Víteček děkuji,“ uvedla Bohuslava Mayová.

Ředitel černošínského Střediska Vítečku Tomáš Rusňák byl nabídkou dojat. „Nestává se často, že lidé sami od sebe nabízí pomoc, proto si tohoto počinu velmi vážím. Už proběhl v náš prospěch Charitativní běh v Plzni, nyní bude koncert pod širým nebem, je to úžasné, všechno dá jistě mnoho práce a já v této chvíli mohu jen poděkovat. Jste všichni úžasní,“ vzkazuje aktérům Tomáš Rusňák.

A jedna pozvánka jde přímo od zpěváka Hynka Tomma. „Oslovila mě paní Bohuslava Mayová, která dostala kontakt od jedné z mých fanynek paní Milady Honkové. Slovo dalo slovo, a já se dozvěděl, že benefiční koncert pro středisko Víteček, je vlastně pro  institut, který pomáhá už osmnáct let handicapovaným dětem i dospělým. Myslím si, že pomáhat svým zpěvem je morální povinnost každého, kdo se zpěvem živí profesionálně. Tímto Vás tedy i já srdečně zvu na můj hodinový koncert v rámci této benefiční akce, kde Vám zazpívám jak romantické písně, tak i písně hodně energické, aby bylo veselo.

Koncert pod názvem Hudební kvíteček pro Středisko Víteček se bude konat 25. července 2018 od 14 hodin u Rybí restaurace U Pidly v centru Mariánských Lázní.