ZAČALA VÝSTAVA BABÍ LÉTO

20 září, 2018|Posted in: Obecné, PRO ŽENY

VÝSTAVA BABÍ LÉTO 2018,  byla včera úspěšně zahájena v muzeu města Stříbra.
Několik lidí se včera v podvečer sešlo na vernisáži výstavy. Výstavu navštívil i místostarosta města pan Martin Záhoř a další významný občan města stříbra pan Václav Votava.
Výstava, která se koná každoročně dává možnost amatérských výtvarníkům a lidem, kteří mají šikovné ruce, vystavit svá dílka. Já osobně hodnotím výstavy tohoto typu za velice přínosné, neboť zde mají šanci k vystavovaní i lidé, kteří by jinak neuměli sami sebe prezentovat a ukázat ostatním svůj um. Navštívila jsem již několikátý ročník této výstavy a vždy zde objevím něco nového.
Letos jsem opět obdivovala malbu na dřevě od paní výtvarnice Zajíčkové, obrazy –  klasickou malbu od pana Jana Rybeckého. Velmi mě oslovila díla od Pavla Rybeckého , kde mě zaujala technika, kterou byly obrazy vytvořeny , ale i téma obrazů – jistou nadčasovost a otevřenost a hloubku ba přímo vizi do budoucnosti, kterou jsem v obrazech našla. Vrcholem obrazu byly rámy, které jsou hladké, zlaté a dávají dílům jistý punc dokonalosti.
Fotografie je zde v zastoupení paní Pavly Stachové a pana Milana Deredimose. Co fotografie, to jiný pohled. Hlavním objektem v obraze paní Pavly je žena – její krása a motivem pana Deredimose – zátiší , řekla bych pohled do časů dávných, který hladí mile po duši.  Nemohu zde popisovat všechny autory, ale každopádně jsem byla opět mile překvapena a to i tím, že každý kdo vystavoval, dal do svých dílek kousek sebe a to je na tom to krásné.
Výstavu Babí léto jsem navštívila již několikrát a vždy se zde setkám s novými krásnými věcmi, které vzešly z umu a fortelnosti jejich autorů. Vernisáže beru jako setkání s přáteli, jako možnost na chvíli se sejít, popovídat, poslechnout si hudbu , která většinou vernisáže doprovází a k navázání nových kontaktů , což je na těchto akcích na malém městě velmi podstatné a je škoda, že účast není taková, kterou bych v dnešní době, kdy svět žije kulturou očekávala.

Tímto příspěvkem děkuji muzeu ve Stříbře         

Hana Štollová