PÁTEČNÍ KONCERT BUDE DÁRKEM

5 prosince, 2018|Posted in: Obecné

V pátek 7. prosince od 21  hodin se bude ve Stříbře konat Benefiční koncert pro černošínské Středisko Víteček. Koncert se bude konat v sále Besedy a zahrát přijede skupina The Covers z Mariánských Lázní. Akci pořádá Tomáš Černoch a skupinu pozval právě pro pomoc handicapovaným.
Proč jste se rozhodl pomoci Vítečku?
Jedním z důvodů byl fakt, že je to skoro místní společnost, jen kousek od nás v Černošíně,  takže pomáhají spoustě lidem z našeho okolí, kteří by o potřebnou pomoc mohli přijít. Dále pak i pro to, že když člověk může, měl by podpořit smysluplnou dobročinnou věc.
Pomáháte pravidelně?
Tak, jako asi většina lidí, přispívám do takových těch pastelkových a sluníčkových sbírek. Pokud se budeme bavit o pomoci spojené s Besedou, tak tohle je první taková benefiční akce. Nejsme ještě v provozu ani rok, ale plánuji dělat takovouto pomoc formou benefičního koncertu pro různé subjekty každoročně.
Proč jste vybral kapelu The Covers?
Měl jsem možnost pozvat dvě kvalitní revivalové kapely. Vzhledem k oblíbenosti rockových skupin u místních padla volba na The Covers. Tihle kluci z Mariánských Lázní hrají rock’n’roll, což není tak obvyklé, takže doufám, že pro lidi to bude zajímavé a dorazí jich dost.
Proč jdou peníze do Vítečku?
Výtěžek z akce půjde na pomoc dennímu stacionáři Víteček v Černošíně, protože na něj celý tento rok probíhá  sbírka na jeho záchranu. Letos mají totiž finanční potíže a při tom s estarjí o desítky handicapovaných.
Jaké další akce v Besedě plánujete?
Do konce roku už jich moc nebude. Stihneme ještě udělat jednu velkou diskotéku 15.prosince, už tradičně nám před vánoci zahraje Sifon, letos 22.prosince a samozřejmě se uvidíme i na oslavě Nového roku 31.prosince, kdy se opět po delší době představí DJ Sulda. V současné době ještě domlouváme detaily na předvánoční diskotéku pro děti ze stříbrských školek, která by měla být 13.prosince. V příštím roce bude opět spoustu koncertů, jak už osvědčených kapel, které jsme už měli možnost slyšet, tak doufám i těch místních, se kterými jednám. Samozřejmě jsem otevřený nápadům a přáním návštěvníků.
Co byste měl za přání do nového roku?
Přání do nového roku?  Hezká otázka. Asi bych si přál, aby se lidé bavili minimálně jako dosud, chodili na koncerty a prostě přišli vypnout a užít si zábavu. Rád bych určitě pozval i nové lidi, kteří v Besedě ještě nebyli.