STRÁŽNÍCI MĚSTSKÉ POLICIE MAJÍ NOVOU SLUŽEBNU

29 ledna, 2019|Posted in: Obecné

Strážníci Městské policie ve Stříbře dostali v úterý novou služebnu. Ta se nachází v budově bývalé spořitelny v Husově ulici a oproti staré služebně je tato mnohem větší a vybavenější, k budově také patří dvůr s parkovacími místy a v dohledné době vzniknou v horních patrech služební byty. Velitel MP a starosta města Václav Votava je za nové prostory rád. „Nelze je vůbec srovnávat s původními, zde je úplně jiný prostor a vybavenost. Momentálně máme sedm strážníků, dva další brzy nastoupí. Rády bychom získali až čtrnáct strážníků, abychom mohli pokrýt co nejvíce služeb. Všichni víme, že co zde pobývají agenturní pracovníci z okolních průmyslových zón, není jednoduché zde vše ohlídat, ačkoliv nám hodně pokryje PČR, sami musíme přidat ruce k dílu,“ uvedl Votava.
Město tak doufá, že časem získá více strážníků, zvláště budou-li pro ně také byty. „Ty plánujeme v horních patrech budovy. Spousta lidí totiž s prací zároveň řeší bydlení,“ dodal starosta.
Nedostatek strážníků někteří obyvatelé pociťují.  V noci se městem bojí procházet také Irena Mlynárová. „Chodím z práce v noci a hodně se bojím, musím projít centrem města a tam je to nejhorší. Hlavně pátky a soboty se tam potulují různí lidé, kteří jdou třeba z diskoték či jiných akcí. Jsou podnapilí, křičí tam, perou se, kde co po sobě házejí. Když jde samotná žena, tak si na ni dovolí. Osobně budu ráda, když bude větší počet strážníků a hlavně, aby byly vidět v ulici na takových místech. Je mi jasné, že musí hodně papírovat, ale to by přece mohl dělat někdo na služebně a další by byli v ulici. Teď jich je málo a nestíhají,“ říká Irena Mlynárová ze Stříbra.
.
.