ŠÉFREDAKTOR ČESKÉHO ROZHLASU SE NEBÁL ODPOVÍDAT!

24 února, 2019|Posted in: Obecné

V Černošíně se konala beseda se šéfredaktorem Českého rozhlasu Plzeň Petrem Handlem. Ten svému obecenstvu vyprávěl o zákulisí rozhlasu, o technice výroby programy, přivezl také video prezentaci. A účastníci se ptali na mnohé.
V publiku seděli také manželé Marie a Emil ze Stříbra. „Nám se beseda moc líbila, protože pan Handl opravdu poutavě vyprávěl. Bylo zajímavé se prostřednictvím videa a povídání dostat do zákulisí v rozhlase. Zaujalo nás, co je příprav ke každému programu a jak si redaktoři musí stále něco ověřovat. Pro nás to byla opravdu jedna z nejlepších besed, kde jsme se hodně poučili,“ uvedli Fialovi.
Dovolenou si kvůli besedě vzala i Hana Bernhardtová z Černošína, která pracuje v pražské botanické zahradě. „Moc jsem se na besedu těšila, ale asi se to nemá dělat. Vzala jsem si dovolenou, abych mohla z Prahy odjet včas, ale jako naschvál se před Plzní rozbila lokomotiva. Takže jsem přijela až půl hodiny po začátku, ale i tak jsem byla ráda. Sice jsme přišla o začátek, ale přesto jsem se ještě hodně dozvěděla a i po besedě jsem si mohla s panem redaktorem povídat,“ řekla Bernhardtová.
Petr Handl se publiku opravdu věnoval. „Líbila se mi ta odezva, že se nebáli zeptat na to, co je zajímá a o tom ty besedy právě jsou. Právě na menších místech bývají lidí zvídavější. Když vidím opravdový zájem, rád na vše odpovím. Děkuji městu Černošínu za pozvání i za prohlídku muzea,“ řekl Petr Handl z Plzně.
.