WESCHTŮV SVATÝ PETR

10 dubna, 2019|Posted in: Obecné

Již 72. sezónu se jezdí ve Stříbře na Terénu Sv. Petra motokros. V neděli 7. dubna po zimě ožilo závodiště opět neb se zde jel Západočeský pohár. A program byl opravdu pestrý. Startovalo se ve třídách 65+85 ccm, Hobby MX1, Hobby MX2, Open a Veterán. Na startu se sešlo 163 jezdců. A dle počtu aut na parkovišti a obsazenosti kolem trati lze konstatovat, že fanoušků bylo několikrát více.  Odborné komentátorské duo  Petr Maršálek s Mírou Šimkem.mělo plné ruce práce. Éterem se nesly přesné informace, ale  i vtipné hlášky, které nejde jen tak zapomenout, a které k těmto závodům už prostě neodmyslitelně patří.

Diváci samozřejmě napjatě sledovali všechny třídy, ale nejvíce se těšili na start třídy Open neb se na startu objevil „domácí“ těchlovický Ruda Weschta. Svými skoky –  plackami přes lavice u silnice všem dokazoval, že on prostě umí. Jasné vítězství bylo výsledkem jeho dlouholetých zkušeností. Na bedně za ním pak stanul Jakub Mencl a Ladislav Červenka.
Kompletní výsledky se zanedlouho objeví samozřejmě i s přesnějšími informacemi na stránkách AMK Stříbro. Zatím jen vítězové ostatních tříd:

tř. 65 ccm                            Nico Kindl

tř. 85 ccm                           Petr Berdych

MX1 Hobby                        Ondřej Halbich

MX1 Hobby Jun                Václav Řezníček

MX2 Hobby                        Phillippo Jurča

MX2 Hobby Jun                Dominik Hrdonka

Veterán 40+                       Roman Skalka

Veterán 50 +                      Petr Játi

Veterán 60+                       Jaroslav Potůček

Tak se opět uvidíme terénu 26. května, tentokrát na sajdách :-)

Monika Šavlová

 

.