SLAVNOSTI MĚSTA STŘÍBRA 2019

9 června, 2019|Posted in: Obecné

A už jsou zase za námi – Slavnosti Stříbra 2019. Konaly se na mnoha místech města, každý si našel tu svou část, o kterou stál. Rodiny se stáhly spíše na klidnější místa mimo hlavní scénu, „bigbíťáci“ zase využili prostoru u kina. A přijeli i rodáci a bývalí obyvatelé, jako například Pavel Anděl z Boru. „No, já jdu na slavnosti hlavně proto, že tu potkám kamarády a lidi, co už moc nevidím. Že si poklábosíme u hudby, piva, jídla. O tom přece ty slavnosti jsou, ne?, “ myslí si Anděl.

Zlatým hřebem večera byl Ivan Mládek a jeho Banjo band. „Já trochu Tachovsko znám, hlavně proto, že nedaleko odtud, v Okrouhlém Hradišti mám dobrého kamaráda. Je to malíř Josef Břečka a dost si rozumíme. Do Stříbra jsem se těšil, já už tu několikrát vystupoval. Jsou tu hodně vstřícní lidé, zpívají, baví se,“ usmíval se Ivan Mládek a opravdu vystoupení jeho skupiny zaplnilo náměstí nejvíce.

A teď si dovolím na svých stránkách něco pro kritiky různých akcí města. Protože mám pohled i jako návštěvník akce, ale vím i mnohé ze zákulisí. STÍŽNOSTI! Že prý to stojí za nic, není tam tato kapela, za to tam a tam měli dokonce slavíka! A vůbec, pivo blbý, bordel, kapely na nic, žádná zábava. LIDI! Co to plkáte? Tak tam nechoďte a prosím, udělejte svou akci, rádi se přijdeme všichni podívat. Ať jedu – kam jedu a že často cestuji, všude je něco, co stojí za podívanou a něco, co mi prostě nesedne! Tomu se totiž říká život! Nemůžete mít pořád vše podle sebe, lidé jsou různých názorů a ideí. Co se líbí vám, se druhému líbit nemusí a naopak! Takže zavolejte své oblíbené kapele a pozvěte si ji sami. Já vám teď vypíšu, co musíte udělat – jen krátce, zbytek si zjistěte sami.

Zamluvte si u města místo produkce.

Dohodněte se s kapelou na termínu (mají i na tři roky dopředu plno).

Připravte se na minimálně pětimístnou částku za hodinové vystoupení.

Obvolejte OSU, Intranet, popř Dilii a zaplaťte autorské poplatky.

Podle smlouvy zajistěte pódium dle požadovaného rozměru (pětimístná částka)

Zajistěte zvukaře (taky balík)

Zajistěte nosiče aparatury.

Ideálně i osvětlovače.

Akce bude venku, chce to zvláštní povolení od města.

Co když bude pršet? Zajistěte do rezervy stany se sezením + ideálně pivní sety.

Zajistěte přivezení záchodů.  (Je to jedno, lidi omočí kde co, ale budete mít aspoń malé plus.)

Zaplaťte si velkou propagaci v médiích, výrobu a rozvoz plakátů.

Ukecejte kapelu, že jim nezaplatíte nocleh v Alexandru, ani jim nedonesete šestichodové menu.

Zajistěte ochranku, lidi blbnou, perou se, napadají druhé.

Informujte policii, hasiče i záchranku.

Zajistěte kontejnery na odpad, popelnice, dostatek košů a pytlů. Sice vám to k ničemu nebude, protože půlka věcí bude na zemi, ale to nevadí, vždyť jde o vaši oblíbenou kapelu za x litrů!

Obvolejte stánkaře a prodejce jídla, ať přijedou na vaši akci, že každý z nich vydělá za večer aspoň 50 tisíc. Na sto procent! Oni kvůli vám pak rádi obětují fest v Praze nebo ve Vídni. 🙂

Ráno pak bývají další akce, nezapomeňte si tedy zaplatit uklízecí četu, která o půlnoci nastoupí a začne uklízet zvratky, hovna po psech, tisíce kelímků, tácků, zbytků jídla. Pokud nevrátíte očištěný povrch města, tak jak byl, připravte se na potíže.

Na další se připravte, pokud přetáhnete dobu nočního klidu. Stížnost může přijít i od rodičů, jejich neplnoletým ratolestem někdo nalije alkohol. Může přijít i policie, nebo tam někdo něco ztratil, okradli ho, zbili ho, pobodali, znásilnili. To vše jde taky za pořadatelem, bohužel. Ne, že by byl za to obviněn, ale i tak bude muset fungovat jako svědek atd.

No a až se vám taková akce povede, zavolejte mi, já s vámi ráda udělám pozitivní reportáž o tom, jak jste úžasní, dokonalí a bez chyby!  🙂

Tak, snad jste na mě nezanevřeli – berte to jen jako vysvětlení. Víte, mít 100% peněz na slavnosti není hned úspěch, protože 75% odejde na zařizování kolem a za těch 25% vám prostě Collins ani Cher nepřijede. Neptejte se mě – proč? 🙂

Mějte krásný den. Video připravuji a další fotky si můžete stáhnout zde dle libosti.

https://marsih.rajce.idnes.cz/SLAVNOSTI_MESTA_STRIBRA_2019/

A ještě douška závěrem – taky pro kritiky – že tu nemám fotky ze všech akcí.  Celý víkend jsem byla do večera v práci – jako každý ob víkend. Klona ještě nemám, ačkoliv jsem už zařazena mezi čekatele. Ale můžete mi poslat deset fotek do e-mailu, ráda přidám do souboru!

Martina

.