ZE STŘÍBRSKÉ HODINOVKY

23 srpna, 2019|Posted in: Obecné

Stříbrská hodinovka, to byl večerní čtvrteční závod, který se konal na sportovním oválu Baníku ve Stříbře. Šlo o další z jednadvaceti závodů ze seriálu Běžec Tachovska 2019. Na start se tentokráte moc závodníků nepostavilo, což se prý v době dovolených stává častěji, přišly necelé čtyři desítky atletů. Nejlepším výsledkem běhu na šedesát minut bylo 15 226 metrů, tímto výkonem se může pochlubit dobřanský Jaroslav Šmíd, kterému za krk dýchal stříbrský Ivan David, jež uběhl jen o šedesát metrů méně.
Z Boru přijel Tomáš Bernášek s manželkou. „Moc teď netrénuji, tak se mi běželo dost těžce, ale manželka mě přemluvila, tak jsme oba přijeli. U nás v Boru se tyto sportovní akce moc nekonají, spíše ve vedlejší Stráži. Tak si jezdíme zaběhat jinam,“ vysvětlil Bernášek.
Z Holostřev se zúčastnil Jan Pechar. „Pro mě to běhání dokola po oválu moc není, já radši běhám v terénu, prostě v přírodě to jde nějak lépe. Ale tak s výkonem jsem docela spokojen, mám uběhnuto přes třináct kilometrů. Chodím si zaběhat tak třikrát týdně a je to pro mě relax,“ řekl holostřevský Pechar.
Pořadatele menší počet startujících určitě neodradil. „Tak to je, někdy je hodně lidí, a  někdy prostě méně. Rozhodně je dobře, že lidé sportují.  Tento závod všem účastníkům připíše další body k seriálu. Nejlepší běžce Tachovska pak koncem roku vyhodnotíme. Další připravovaný závod se bude konat 5. září, kdy se běží okresní přebor na dráze na tři kilometry ve Stříbře a pak už jedeme do Kladrub 15. září na pětku. V září nás pak čekají ještě dva závody v Plané a v Tachově,“ vysvětlili pořádající Vladimír Moravec a Jaroslav Kotek.
MarS
Foto:
 Martina Sihelská
Štefan Kučík
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.