KŘTILI KNIHU – STŘÍBRO

6 září, 2019|Posted in: Obecné

Páteční večer patřil malé slavnosti, která se konala v podkrovním sále stříbrského muzea. Právě tam se odehrál křest velké knihy plné fotografií pod názvem Stříbro. Kniha přináší dobové historické snímky, ale také současnost a spolkové činnosti. Současně byla také představená filmová prezentace města.
V sále se sešlo více než sto padesát účastníků křtu, které uvítal starosta města Václav Votava. „Děkuji všem, že se s námi přišli podělit o tento slavnostní okamžik a věřím, že kniha i film všem přinese radost, možná se tam i někteří z vás najdou. Myslím, že jde o skvělou prezentaci našeho města, kterou ocení nejenom turisté,“ řekl mimo jiné Votava, jehož díky patřily zejména řediteli muzea Zbyňkovi Navrátilovi, který má na knize největší podíl.
Večerem provázel moderátor Petr Jančařík a velkou radost všem udělal také folkový písničkář Miroslav Paleček.
Knihu si pak návštěvníci odnášeli domů. Do Kladrub si ji odvážela Miluše Stahlová. „Dalo by se sice říci, že jsem od konkurence, ale Stříbro je i moje srdeční záležitost, mám to město moc ráda. Takže jsem chtěla vidět i natočenou prezentaci a moc mě potěšila i kniha. Pro mě to byl moc pěkný večer s přáteli a hudbou,“ řekla Stahlová.
MarS
.