TACHOVSKO VYRAZILO NA BAROKO MARATON!

7 září, 2019|Posted in: Obecné

Už dvanáctý ročník Barokomaratonu se konal 7. září v Plasích. První závodníci ale vystartovali už v pátek večer, šlo o ty, co vyběhli na Ultra maraton 100 km a postupně dobíhali v sobotu dopoledne.
Počasí připomnělo předešlý ročník, přišlo náhlé ochlazení a déšť, to se odrazilo i na nižším počtu účastníků, protože řada z nich nedorazila zřejmě právě kvůli nepřízni počasí. „Několik desítek registrovaných běžců se prostě nedostavilo, ale zase naopak, na poslední chvíli se před startem další přihlásili. Takže nakonec se to na devět stovek vyšplhalo. První startující vyběhli ve 21 hodin v pátek, další pak o půlnoci. Na 100 kilometrů vyběhlo osmdesát jedna běžců, nejvíce – přes tři stovky bylo těch, co běželi půl maraton, nejméně jich pak bylo na trase 4 200 metrů,“ uvedl jeden z pořadatelů Tomáš Mildorf.
Zhruba tak rok běhá Jakub Křesina, který si zkusil desítku a s časem mohl být spokojen. „Tak čtyřicet šest minut. Neběhám úplně často, tak jednou týdně. Bylo příjemné počasí, a měl jsem dobré boty, což napomohlo tomu, že mi to neklouzalo, jako některým běžcům. Koncem září se chystám na štafetu na Škoda fit,“ řekl mladý běžec.
Velkého překvapení se dočkal osmašedesátiletý Dalibor Bartoš, který na desítce ve své kategorii získal druhé místo. Reakce byla jako od Karla Gotta. „Tak, to jsem opravdu vůbec nečekal, je to pro mě překvapení. Jsem ještě trošku indisponován z běhu v Chebu před týdnem, tak jsem to dnes dokonce chtěl i zrušit. V podstatě jsem byl domluvený s řidičem, že v nejhorším nevyběhnu a počkám,“ usmíval se šťastně Bartoš z Plané.
Oficiální výsledky lze dohledat zde: www.sportt.cz
.