PODZIMNÍ SVATÝ PETR

2 října, 2019|Posted in: Obecné

Finále Kovošrot Nepomuk Západočeského poháru a závod Středočeského MOTUL CUPu se jel v neděli 29. září na Terénu sv. Petra ve Stříbře. A protože už bylo mnohokráte řečeno, že sv. Petr má tenhle pohár opravdu rád, i tentokrát bylo počasí víc jak milosrdné a přilákalo opravdu velké množství diváků. Ti tvořili opravdu perfektní kulisu a podporu jezdcům všech kategorií.

Společně se všichni těšili i na exhibici freestylisty Petra Piláta, kterému ji nakonec ale jeho zdraví nedovolilo předvést. Nicméně Petr je borec, i když nemohl skákat, přijel alespoň na pár rozhovorů a autogramiádu. Věříme, že až se do Stříbra vypraví příště, bude už skákat jako to umí jenom on.
Jako o život  skákali skoro všichni závodníci, až na třídu 65-85, neb při tomto závodě pravidelně přichází ke slovu „stříbrská bestie“  – tj. skok přes silnici.  Vše se naštěstí obešlo bez vážnějších úrazů a podívaná to byla vskutku luxusní.
AMK zároveň odhalilo pomníček Josefu Hřebečkovi, který se do historie nejen stříbrského motokrosu zapsal jako závodník s velkým srdcem.
A nechyběla ani autogramiáda domácího jezdce, který je v současné době na „motokrosové neschopence“  Rudy Weschty – RW37.
Vtipné komenty známého komentátorského dua Maršálek a ŠImek společně s jejich neutuchajím fanděním domácím jezdcům až do poslední jízdy nemělo jako vždy jedinou chybičku a taková „plynová rukojeť“ se jednou pro vždy vryla do hlav mnoha diváků :-).
Všechny výsledky a další informace jsou ohledně celé akce jsou jako vždy nalezení na stránkách AMK Stříbro.
Monika Šavlová
.