DĚTSKÝ DEN A JARMARK V BRODU

15 září, 2020|Posted in: Obecné

Druhou zářijovou sobotu se konal v Brodu u Stříbra již podruhé Dětský den spojený s Jarmarkem. Počasí se krásně vyvedlo, a tak není divu, že akci dle odhadu organizátorů navštívilo přes 200 účastníků. Vše se odehrávalo v prostorách hřiště za místní hospůdkou. Program byl bohatý pro děti i dospělé. Nechybělo malování na obličej, jízda na koních, střílení ze vzduchovky či kreativní dílničky. Také bylo možné zakoupení draků, balonků či jiných drobných předmětů k radosti dětí. Původních sedm stánků bylo doplněno o improvizovaná prodejní místa vyrobená ze stolů a vlastních slunečníků, či dokonce z pravé koňské bryčky. A v čem byl náš jarmark zvláštní? Všechno prodávané zboží bylo vyrobeno našimi občany z Brodu a Výrova! Výběr byl opravdu pestrý. K vidění byla keramika, šperky, malované obrazy a další dekorační výrobky, stejně jako zpracované přírodní dary jako je med či bylinky. Do výroby se zapojil například i 11-ti letý Kuba, který naštípal třísky a vyrobil z nich svazky do krbu či kamen. Občerstvení bylo zajištěno více než dobře – i zde se činili naši občané, kteří si připravili domácí dobroty. Koblihy, koláčky, muffiny, hnětýnky, cukrovíčka, palačinky, to vše opravdu „jako od maminky“. A na chuť si nepřišli pouze milovníci sladkého, k dostání byly také například škvarkové placky nebo chleba se škvarkovou pomazánkou, čerstvé langoše, párek v rohlíku, pizza, domácí hranolky či klobásky. Na děti hned u vstupu čekala poukázka na pitíčko a špekáček zdarma. Zlatým hřebem programu byla bohatá tombola s výhrami pro děti i dospělé. Pitný režim zajistil provozovatel Brodské hospůdky. K doladění dobré nálady celou akci hudebně doprovázel pan Julek Velký, který byl později vystřídán hudební skupinou Wyjou. Vše se protáhlo do večerních hodin a část návštěvníků zůstala i po skončení oficiálního programu, aby si mohla zahrát a zazpívat v doprovodu kytar a basy, nebo jen tak posedět a užít si báječnou atmosféru, ve které se celé odpoledne neslo.

Za organizátory mohu říct, že se nám tato sobota více než podařila a určitě se nám všem v hlavách rodí nápady na příští rok. Také bych ráda zmínila, že výtěžek z celé akce bude použit na další vesnické projekty, jako je například Mikulášská besídka pro děti nebo výroba dekorací na vánoční výzdobu obce.

Jménem všech organizátorů bych touto cestou moc ráda poděkovala Městu Kladruby za finanční podporu a zapůjčení stanu, lavic, stolů, stánků, košů a mobilní toalety. Dále náš dík patří panu Říhovi z Tuněchod za podium. Největší poděkování ovšem patří občanům Brodu a Výrova, kteří svůj volný čas věnovali přípravám. Bez vás všech by žádná taková akce nemohla vzniknout!

Lenka Bohuslavová

.